Skocz do zawartości

Pszeniczne zacierane jednotemperaturowo?


pershi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można uwarzyć piwo pszeniczne, zacierając jednotemperaturowo?

 

Przyznaje że miło mi się robi piwo wsypując śrutę to podgrzanej wody i zapominam na 90 min o brzeczce. Chciałbym tak samo zrobić pszeniczne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak z ciekawości, czy to jest to samo co kwas ferulikowy:

http://mazidla.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=244&Itemid=10

jeżeli tak, czy dodatek tego mógłby zastąpić przerwę ferulikową?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.