Pierre Celis Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Kolejne, po schwarzbierze i weizenie, piwo rodem z północnoniemieckiego Straslundu. “Pirackie” trunki okazywały się jak dotąd niezłym wyborem w przystępnej cenie. Dzisiaj piwo nietypowe jak na produkt niemiecki, a mianowicie porter. Nie mocny porter w stylu bałtyckim, a lekki w stylu .. hm .. no właśnie jakim? Hanse Porter – brown porter (?) Ekstrakt 12Blg, alkohol 4% Wygląd: ciemnobrązowe, ale pod światło prześwitujące, lekko opalizujące. Piana beżowa o zmiennej fakturze, wątła, nietrwała.Aromat: przypalonego karmelu i tostów, nieco dalej słodowość i ciemne owoce (śliwki).Wysycenie: średnie w kierunku niskiego, właściwe.Smak: słodki, karmelowy, zbożowy. Goryczka niska typu palonego.Odczucie w ustach: pełne, lepkie. Nagazowanie i goryczka łagodzi nieco sytuację, ale nie do końca.Wrażenie ogólne: Jeśli traktować Hanse-Porter jako piwo deserowe, to może się podobać. Jest smaczne i bardzo aromatyczne, ale zdecydowanie zbyt słodkie jak na porter. Dobra pozycja dla miłośników słodyczy, zły wybór dla miłośników porterów.Ocena: 5/10 Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się