Gawon Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Witam ,druga warka się warzy i chyba znowu coś nie tak,po 10 dniach burzliwej zajrzałem i na wierzchu jest coś takiego jak na zdjęciu (niestety telefonem robione) to na brzegach to chmiel ,chodzi mi o to na brzeczce ,w 10 dni zeszło z 12 do 2blg robiłem na gęstwie z Wyeast 3724 Saison,co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Zupełnie normalny wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Moim zdaniem są to drożdże, które wypływają na powierzchnię z bąbelkami co2 i na niej pozostają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Hmmm, z wyglądu drożdże.... jak mierzyłeś blg? Byłbyś wyjątkiem który osiągnął takie odfermentowanie na tych drożdżach w tak krótkim czasie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Osady - białko + żywice chmielowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 jak to jak mierzyłem blg "miernik" do menzurki i kranikiem nalewałem ,trochę machałem ,trochę kręciłem że by pozbyć się CO2 ,w sumie to z 13 do 3 zeszło bo na jeden chce mnie oszukać za każdym razem dzięki że mnie uspokoiliście bo po pierwszym kwasie nie chciał bym nic znowu załapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi