Jump to content

Biere de Garde - ocena receptury


bzium1986

Recommended Posts

witam;

 

czy poniższy zasyp będzie odpowiedni?

pilzneński 3,5kg

wiedeński 1,0kg

abbey malt 1,0kg

carabelge 500g

carared 300g

special b 200g

cara crystal 200g

płatki owsiane 400g

czekoladowy 50g

 

zacieranie:

50oC - 15 min

62oC- 20

72oC- 60

 

chmielenie:

fuggle 50g 60'

saaz 40g 15'

 

planuję na 26 litrów, 18-19oBlg, IBU koło 20.

 

jeszcze: czy dodawać przyprawy? zasyp jest dość urozmaicony, nie wiem czy dodatkowe elementy nie zepsułyby efektu?

Edited by bzium1986
Link to comment
Share on other sites

Trochę dużo tych karmelowych , no i zacieranie wybrałbym 40/30. Przypraw bym nie dawał ale trochę cukru i owszem.

Jakie chcesz użyć drożdże?

No i ciężko będzie wyciągnąć z takiego zasypu 26l/18-19oBlg

Edited by bubuś
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.