arusb Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Czy jeśli w czasie cichej fermentacji dekiel w fermentorze wybrzusza się (myślę że piwo jeszcze trochę dofermentowuje) to upuszczać ten gaz,czy zostawić tak jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Jak fermentator jest szczelny i nie upuścisz tego gazu, to będziesz potem szukać pokrywy. Jeżeli jeszcze gazuje, to nie zamykaj szczelnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 możesz mieć pokrywę na jednego klipsa nie domkniętą, lub zmienić pokrywę na z rurką i niech spokojnie się "wybulka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Dekiel powien być delikatnie rozszczelniony, bo inaczej może ci się przydarzyć coś takiego: http://www.piwo.org/...100#entry152152, a później eksplozja i zasuwanie ze szmatą po całym pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 http://www.piwo.org/...100#entry152152, a później eksplozja i zasuwanie ze szmatą po całym pokoju. Ja pierdziu, nieźle ... Ja tam daję rurę na cichej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek z Nawojowej Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ja w ogóle nie dociskam tylko nakrywam przykrywką luźno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi