pepe11 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) szukam optymalnego zasypu wyjściowego do piwa z dodatkiem przypraw korzennych , piernikowych chodzi mi o piwo ciemne neutralne , proszę o propzycję Edytowane 6 Października 2012 przez pepe11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) Jak ciemne neutralne? Czyli czarna woda bez smaku? Portery nigdy nie są neutralne. Jak chcesz świąteczne to receptur jest kilka. Weź którąś z nich i dopraw sobie tak jak lubisz. Najprostszą bazą może być Porter Bałtycki, ale słaby, max 15Blg. Edytowane 6 Października 2012 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) Jak ciemne neutralne? Czyli czarna woda bez smaku? Portery nigdy nie są neutralne. Jak chcesz świąteczne to receptur jest kilka. Weź którąś z nich i dopraw sobie tak jak lubisz. Najprostszą bazą może być Porter Bałtycki, ale słaby, max 15Blg. nie chce posmaków kawowych jak w sweet stout , wytrawnego , Porter Bałtycki może być OK po zmniejszeniu zasypu Edytowane 6 Października 2012 przez pepe11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się