dżony Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Po raz kolejny zapraszamy wszystkich zainteresowanych na wspólne warzenia piwa - tym razem w stylu American India Pale Ale. Zasypanie: sobota, 13 października, godz. 16.00 Miejsce: Setka Pub, ul. Św. Marcin 8 Postaramy się przywieźć ze sobą jakieś ciekawe piwo do degustacji bimbelt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Bardzo mnie to Cieszy wpadniemy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Czyli mój palnik będzie jeszcze potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) Jeśli wymaga tego etykieta to mogę przyjść ze swoim :) Edytowane 8 Października 2012 przez Przemczysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 wpadnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Przedstawiciele Wolsztyńskiego Browaru również planują nalot Do zobaczenia przy garze zaciernym i kufelku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 jak rozpoznac piwowarow z naszego forum w realu oto jest pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Tych z Wolsztyna to poznasz szukaj zdrowo wstawionych klientów W sumie to wyglądają jak bracia bliźniacy z tym że jeden jest starszy o 5 lat od drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Jak już to sześć lat gościu malinowy Opuściliśmy lokal w trakcie filtracji, oczywiście samo zacieranie i późniejsza filtracja przeprowadzone jak zawsze profesionalnie. Byłem pod wrażeniem panela sterującego sprzętem, na którym odbywało się warzenie. Dzięki wielkie gospodarzom za gościnę i serwowane piwka, trafiliśmy akurat na pierwsze lanie "Kangura" z browaru Widawa&Kopyr, Wojtkowi i Jankowi za możliwość degustacji ich "Rogena", Biermannowi za towarzycho i wszystkim z którymi udało się pogadać. Szkoda, że "Setka" jest tak daleko, bo na pewno byli byśmy jej stałymi bywalcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Najważniejsze że cała reszta się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Jak już to sześć lat gościu malinowy Opuściliśmy lokal w trakcie filtracji, oczywiście samo zacieranie i późniejsza filtracja przeprowadzone jak zawsze profesionalnie. Byłem pod wrażeniem panela sterującego sprzętem, na którym odbywało się warzenie. Dzięki wielkie gospodarzom za gościnę i serwowane piwka, trafiliśmy akurat na pierwsze lanie "Kangura" z browaru Widawa&Kopyr, Wojtkowi i Jankowi za możliwość degustacji ich "Rogena", Biermannowi za towarzycho i wszystkim z którymi udało się pogadać. Szkoda, że "Setka" jest tak daleko, bo na pewno byli byśmy jej stałymi bywalcami Nowości u Wogoszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 fajnie bylo spotkac piwowarow z wiekszym doswiadczeniem. Przemo ma racje panel sterujacy super sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Najważniejsze że cała reszta się zgadza Nie za bardzo, byłem kierowcą więc do degustacji wziąłem tylko kilka próbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Najważniejsze że cała reszta się zgadza Nie za bardzo, byłem kierowcą więc do degustacji wziąłem tylko kilka próbek Samochodem na imprezę piwną i to jako kierowca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżony Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Dzięki wszystkim za wizytę; bardzo się cieszę, że znaleźliście czas na wspólne spotkanie i piwowarskie ploty Dla ciekawych tego, co powstało, załączam przepis: - słód wiedeński - 5700g - słód monachijski - 1300g - słód karmelowy - 300g Zeus - 14,2% AA Citra - 12,7% AA Cascade - 8,6% AA Centennial - 9,6% AA Zasypanie: 45 st. C. 62 st. C - 15 min. pH: 5.4 72 st. C - 40 min 78 st. C - filtracja Gotowanie brzeczki - 90 min Chmielenie: 10g Zeus, 60 min 10g Citra, 60 min 10g Centennial, 60 min 14g Citra, 45 min 14g Cascade, 30 min 14g Centennial, 30min 14g Cascade, 15 min 14g Citra, 15 min 14g Cascade, 5 min 14g Citra, 5 min 14g Citra, 0 min Na zimno w planach: 14g Centennial 14g Citra IBU: ok. 64 W sumie wyszło ok. 31l. o ekstrakcie 14,5 Blg przy wydajności warzelni 75%. Nadmienię tylko, że powyższe chmielenie jest autorskim pomysłem Szymona z Setki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Lepiej zapodałbyś przepis na to żytnie, które przywieźliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się