mrblaha Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Dostałem ciekawe piwo. Ma przyjemny "mleczny", słodki aromat, w smaku natomiast zdecydowanie piwo nie jest kwaśne, raczej słodkie. Jest bez laktozy, więc to nie to. Jaki związek odpowiada za aromat mleka skondensowanego- bo tak bym to nazwał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 może diacetyl ? od masła do mleka droga nie daleka oj raczej w drugą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 http://www.piwo.org/topic/705-skad-sie-bierze-diacetyl-w-piwie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jeśli do tego uczucie w ustach piwo jest "śliskie" to jest to na pewno dwuacetyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się