pero Opublikowano 1 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca Warka #112. Ala Marcowe Ale Jakoże niestety nie mam drożdży dolnej fermentacji a składniki leżą zrobię eksperyment. Data: ----- 01.03.2024 Surowce: -------- * Wiedeński 8-11 EBC Viking Malt 2,5 kg * Monachijski Jasny 12-18 EBC Viking Malt 2,5 kg * Słód Karmelowy 200 EBC Viking Malt - 0,45kg * Słód Pilzneński 3,2-4,5 EBC Viking Malt 4,5kg * Perle PL 50g * Magnum 40g * S33 - jeden fermentor * US05 - drugi fermentor Zacieranie: ------------ * 40l wody * 45°C - wsypanie słodów * 64 30 min * 73°C 30 min * 78°C 5 min Chmielenie: ----------- * 60 minut * Magnum 40g 60 min * Perle 25g 15 min * Perle 25g 5 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 29 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Warka #113. Ale Data: ----- 29.04.2024 Surowce: -------- * Caraamber 60-80 EBC Weyermann 0,5 kg * Słód Pilzneński 3,2-4,5 EBC Viking Malt 8,5kg * Perle PL 50g * Magnum 40g * US05 - gęstwa Zacieranie: ------------ * 40l wody * 45°C - wsypanie słodów * 67 60 min * 78°C 5 min Chmielenie: ----------- * 60 minut * Magnum 40g 60 min * Perle 25g 15 min * Perle 25g 5 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się