Skocz do zawartości

Browar Pero


pero

Rekomendowane odpowiedzi

Warka #112. Ala Marcowe Ale

 

Jakoże niestety nie mam drożdży dolnej fermentacji a składniki leżą zrobię eksperyment.

 

Data: 
-----
01.03.2024

 

Surowce:
-------- 

* Wiedeński 8-11 EBC Viking Malt 2,5 kg

* Monachijski Jasny 12-18 EBC Viking Malt 2,5 kg

* Słód Karmelowy 200 EBC Viking Malt - 0,45kg

* Słód Pilzneński 3,2-4,5 EBC Viking Malt 4,5kg

* Perle PL 50g   

* Magnum 40g

* S33 - jeden fermentor

* US05 - drugi fermentor

 

 

Zacieranie:
------------
* 40l wody 
* 45°C - wsypanie słodów
* 64 30 min

* 73°C 30 min

* 78°C 5 min

 

Chmielenie:
-----------
* 60 minut

Magnum  40g 60 min 

* Perle  25g 15 min 

* Perle  25g 5 min 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka #113. Ale

 

Data: 
-----
29.04.2024

 

Surowce:
-------- 

* Caraamber 60-80 EBC Weyermann 0,5 kg 

* Słód Pilzneński 3,2-4,5 EBC Viking Malt 8,5kg

* Perle PL 50g   

* Magnum 40g

* US05 - gęstwa

 

 

Zacieranie:
------------
* 40l wody 
* 45°C - wsypanie słodów
* 67 60 min

* 78°C 5 min

 

Chmielenie:
-----------
* 60 minut

Magnum  40g 60 min 

* Perle  25g 15 min 

* Perle  25g 5 min 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.