rpaloha Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Witajcie teraz sezon na dziką róże czy wyjdzie coś z tego? Wheat Malt 2kg Pale Malt 2kg płatki owsiane 0.2kg mąka pszenna 0.2 Tettnang dzika róża 1kg zamrożona dodana 60min na koniec gotowania jakie temp. ? 50-68-72 po 30min? dzieki za podpowiedz 3 majcie się ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ogólna zasada jest taka, żeby przy drożdżach mocno fenolowych (weizen, belgijskie) unikać dodatkowych aromatów (przypraw, chmieli). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dodałbym jeszcze jakiś słód karmelowy dla równowagi i aby trochę złamać kolor. Mąkę bym odpuścił. DR możesz dodać do fermentacji, efekt powinien być lepszy, ale jest ryzyko infekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się