Makaron Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Niestety po angielsku, ale generalnie chodzi o to ,ze kilka dni przed podaniem beczki Real Ale wypada ja w delikatny sposob wystawic na dzialanie powietrza, w artykule twierdza, ze mala ilosc powietrza nie utlenia piwa. Ma za to wzmocnic smaki slodowe i pomoc w rozwinieciu sie specyficznych smakow charakterystycznych dla swierzego piwa. A jak wy na to patrzycie? Calosc tutaj. http://biohazard.veriqikdsl.com/page19.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 To ma o tyle sens, że symuluje dojrzewanie piwa pompowanego. Żaby w warunkach domowych uzyskać taki efekt może być konieczne lekkie utlenienie piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winorobek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Wino ma to do siebie, że (niektóre) się dekantuje - natlenia przed podaniem żeby "uwolnić" cały bukiet, tu może być podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się