Skocz do zawartości

Pozytywny wplyw powietrza w piwach Real Ale - herezja czy prawda?


Makaron

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety po angielsku, ale generalnie chodzi o to ,ze kilka dni przed podaniem beczki Real Ale wypada ja w delikatny sposob wystawic na dzialanie powietrza, w artykule twierdza, ze mala ilosc powietrza nie utlenia piwa. Ma za to wzmocnic smaki slodowe i pomoc w rozwinieciu sie specyficznych smakow charakterystycznych dla swierzego piwa. A jak wy na to patrzycie?

 

Calosc tutaj.

http://biohazard.veriqikdsl.com/page19.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.