nikiboom Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Nie mam tyle butelek żeby je zajmować na tyle czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Za okolo 2-3 tygodnie bede warzyl american brown ale wiec dajesz ejla, wymienimy sie i porownamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Rzucę w takim razie monetą, niech ślepy los zdecyduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Warka nr 11 przelana na cichą, zeszła do ok 6 Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Warka nr 12 Brown Ale Zasyp: 4 kg Pale Ale Strzegom 0,4 kg karmelowy 300 Strzegom 0,4 kg Brown Fawcett Malsters 0,2 kg Special B CastleMalting 0,1 kg pale chocolate Fawcett Malsters Zacieranie: 19 litrów wody 70 min - 68-65°C mash out 10 min Wysładzanie 14 l Chmielenie: 70 min 60 min - 30 g Goldings (6,5 % ak) 5 g Sybilla (6,2 % ak) 15 min - mech irlandzki 10 min - 20 g Goldings (6,5 % ak) Mangrove Jack's M03 Newcastle Dark Ale , ok 19-21°C Wyszło 24 l, ~13° Blg IBU ok 28 kolor ok 47 Coś ostatnio nie mogę trafić z wydajnością, wyszło trochę więcej i litrażu, i ballingu. Drożdze jakoś dziwnie pakowane, z 1/3 paczki przykleiło się do ścianek saszetki, aż prawie trzeba było skrobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Warka nr 11 poszła do butelek, zeszła do 5,5 Blg. Wyszło: 41x0,5l i 6x0,33, ze 115 gramami cukru. Warka nr 12 za jakiś tydzień pójdzie do butelek bez cichej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Warka nr 11 poszła do butelek, zeszła do 5,5 Blg. Nie za mało odfermentowało? Moje zimowe też zeszło do 5,5 ale startowało z 20 i się martwiłem, że za mało. Ale może te przyprawowe tak mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Zacierałem "na słodko" dosyć, a te drożdze (S-04) chyba zbyt głęboko nie fermentują. Tak liczyłem mniej więcej na coś koło 5, więc nie byłem zaskoczony. A 5,5 z 20 to chyba dosyć dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Warka nr 12 poszła do 48x0,5 butelek ze 112 gramami cukru. Płytko odfefermentowane do 5 Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Warka nr 13 Stout Owsiany ( z dnia 27.12.2013) Zasyp: 4 kg Pale Ale Strzegom 0,8 kg owsiany Fawcett Malsters 0,4 kg karmelowy 300 Strzegom 0,4 kg jęczmień palony Strzegom 0,2 kg pale chocolate Fawcett Malsters Zacieranie: 20 litrów wody 70 min - 66-67°C mash out Wysładzanie 16 l Chmielenie: 70 min 60 min - 35 g East Kent Goldnings (6,4 % ak) 10 g Sybilla (6,2 % ak) 10 min - 15 g East Kent Goldnings (6,4 % ak) Drożdze Safale S-04, ok 17-19°C Wyszło 27 l, 13° Blg IBU ok 30 kolor ok 68 EBC Edytowane 28 Grudnia 2013 przez nikiboom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 [...] Wysładzanie 116 l [...] Ile tych litrów??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Mała pomyłka, trzeba było długo gotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly375 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 ta sama receptura i już myślałem, że nie zmieszczę go w fermentatorze to moja pierwsza warka i nie wiem co z tego wyjdzie ale jestem dobrej myśli cały proces zajął mi 7h gdyż nie mam chłodnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zawsze trzeba być dobrej myśli Wyjdzie na pewno coś dobrego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Warka nr 13 poszła do butelek. Zeszło do 3,5 Blg. Wyszły 53 butelki, dodane 108 g cukru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vami Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Mój Black Panther w sumie podobny, tylko jeszcze kawy dodałem. Zacierałem dużo wyżej, wiec nie liczę na takie odfermentowanie Ciekawe jak w smaku będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikiboom Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Kawy i z tego co widzę 0,4 kg palonych więcej Ciekawy przepis wymyśliłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się