full-light Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Witam. Chciałbym zrobić z ekstraktów stouta. Jako surowiec planuję użyć ciemnego bruntala 1.7 kg, jasnego bruntala(lub wesa) 1.7 kg oraz 0.5kg wesa barwiącego. Planuje ok. 20litrów. Drożdże s-04, chmiel Marynka 30g. Pytanie mam następujące- czy ilość ekstraktu barwiącego jest odpowiednia? Czytałem gdzieś że dodając zbyt dużo barwiącego można zepsuć stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się