Jump to content

Jak powstaje piwo w KP

Jacki

Recommended Posts

"W zeszłym roku sezonowa wersja Żubra zdobyła nawet 1 proc. udziału w rynku. Teraz nowe piwo ma sprzedawać się jeszcze lepiej, bo jego recepturę ulepszono i dostosowano do gustów nieco szerszego grona piwoszy."

Hehe. Czyli na język zrozumiały powinno być:

" Nowy Żubr ciemnozłoty będzie mniej goryczkowy, mniej słodowy, mniej aromatyczny i lżejszy. To spodoba się polskim piwoszom."

Ja w tym artykule kłamstw nie widzę - a jedynie niedopowiedzenia i marketing. Podsumowaniem może być: Robimy takie piwo, które smakuje jak największej liczbie osób - żeby się jak najlepiej sprzedało. Przy okazji tych badań utwierdzamy w przekonaniu testerów, że mają dobry gust.

Tym samym koło się zamyka, perpetuum mobile, wąż połyka własny ogon ;)

P. Maja sędziowała w kategorii OS podczas IV Poznańkiego KPD

ciekawe czy jej smakowało piwo które oceniała

sędziowałem z Mają już po raz drugi. Mam bardzo dobre zdanie o jej kwalifikacjach. A piwa które sędziowaliśmy jej smakowy :)

P. Maja sędziowała w kategorii OS podczas IV Poznańkiego KPD

ciekawe czy jej smakowało piwo które oceniała

sędziowałem z Mają już po raz drugi. Mam bardzo dobre zdanie o jej kwalifikacjach. A piwa które sędziowaliśmy jej smakowy :)

Na miejscu tej pani też bym się trzymał tego sędziowania , dobrego piwa się napiła !