Jump to content

Jak powstaje piwo w KP


Jacki

Recommended Posts

"W zeszłym roku sezonowa wersja Żubra zdobyła nawet 1 proc. udziału w rynku. Teraz nowe piwo ma sprzedawać się jeszcze lepiej, bo jego recepturę ulepszono i dostosowano do gustów nieco szerszego grona piwoszy."

 

Hehe. Czyli na język zrozumiały powinno być:

" Nowy Żubr ciemnozłoty będzie mniej goryczkowy, mniej słodowy, mniej aromatyczny i lżejszy. To spodoba się polskim piwoszom."

Link to comment
Share on other sites

Ja w tym artykule kłamstw nie widzę - a jedynie niedopowiedzenia i marketing. Podsumowaniem może być: Robimy takie piwo, które smakuje jak największej liczbie osób - żeby się jak najlepiej sprzedało. Przy okazji tych badań utwierdzamy w przekonaniu testerów, że mają dobry gust.

 

Tym samym koło się zamyka, perpetuum mobile, wąż połyka własny ogon ;)

Link to comment
Share on other sites

P. Maja sędziowała w kategorii OS podczas IV Poznańkiego KPD

 

ciekawe czy jej smakowało piwo które oceniała

 

sędziowałem z Mają już po raz drugi. Mam bardzo dobre zdanie o jej kwalifikacjach. A piwa które sędziowaliśmy jej smakowy :)

Link to comment
Share on other sites

P. Maja sędziowała w kategorii OS podczas IV Poznańkiego KPD

 

ciekawe czy jej smakowało piwo które oceniała

 

sędziowałem z Mają już po raz drugi. Mam bardzo dobre zdanie o jej kwalifikacjach. A piwa które sędziowaliśmy jej smakowy :)

Na miejscu tej pani też bym się trzymał tego sędziowania , dobrego piwa się napiła !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.