filipap Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Zapraszam na pierwsze (chyba) w Trójmiescie Warsztaty Piwowarskie. Impreza odbedzie się w Browarze Piwna przy ulicy Piwnej 50/51 w Gdańsku (dawny klub Yesterday) w dniu 25/11/2012. Start godz. 15:00. Wstęp wolny!! W programie: - pokaz warzenia piwa - prezentacja na temat domowego wytwarzania piwa - dyskusje i wymiana doswiadczeń - możliwość zobaczenia z bliska instalacji browaru - niespodzianki... Zainteresowanych wzięciem udziału w warsztatach proszę o wysłanie zgłoszenia na adres warsztaty_piwowarskie_trojmiasto@wp.pl Filipap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyko Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Ok, potwierdzam swój udział. Mam nadziję, że będzie nas więcej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Niestety ominę termin. Ląduje dopiero dwa dni po imprezie w Gdańsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korko_czong Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Jak skończę warzyć piwo u siebie to też wpadnę Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipap Posted November 18, 2012 Author Share Posted November 18, 2012 Zapisujcie sie proszę pod adresem podanym w wątku. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
korko_czong Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Ok, wysłałem maila. Jakie piwo będzie warzone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marusia Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Jeśli nie będę w drodze do Wrocka po KPD im. Sławka Pahlke to na pewno zajrzę :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marusia Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 (edited) Nie będę w drodze do Wrocka, bo już kupiłam bilet na sypialkę z niedzieli na poniedziałek, zatem wpadam na pokaz, chyba, że nie dożyję po KPD Edited November 22, 2012 by Marusia Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipap Posted November 26, 2012 Author Share Posted November 26, 2012 Uprzejmie donoszę że Marusia przeżyła Gdański KPD, zjawiła się na warsztatach i została samozwańczym liderem loży szyderców. Od samego początku wiedziałem że będą z nią kłopoty :-) Melduję ponadto iż warsztaty w Gdańsku odbyły się i wypadły wg mnie całkiem dobrze. Podziękowania dla Browaru Piwna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marusia Posted November 30, 2012 Share Posted November 30, 2012 Ta loża to raczej doradcza była, nie szydercza. Posłuchałbyś tej loży, co ją mam we Wrocku na spotkaniach Potwierdzam, że przeżyłam, bardzo fajnie było, super logo imprezy i talent sceniczny Filipa - oczywiście, jak to po pierwszym razie, kilka rzeczy jest do dopracowania, ale mam nadzieję, że to będą cykliczne szkoły zarażania piwowarstwem domowym w Gdańsku Brawa dla Filipa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marusia Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 lepiej późno, niż wcale - minirelacja + kilka fotek: http://www.cerevisia.pl/wp/?p=485 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipap Posted January 21, 2013 Author Share Posted January 21, 2013 Uprzejmie donoszę iż 27.01.2013 czyli w najbliższą niedzielę odbędzie się druga edycja Trójmiejskich Warsztatów Piwowarskich. Tym razem warzymy angielskiego portera. Miejsce Browar Piwna, start o godzinie 15:00. Zapisy mailowo na adres warsztaty_piwowarskie_trojmiasto@wp.pl Zapraszam Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek80 Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Niestety, nie da rady..Następnym razem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyko Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 No to fajnie. Już się zapisałem. A degustacja piwka z poprzednich warsztatów będzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiu Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Szkoda, że nie następny weekend, w ten będę w Poznaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts