niesfiec Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Jestem przy kolejnym etapie kolokcjonowania sprzętu i przyszła kolej na wężyk z oplotu, który ma robić za filtr. Moje pytanie dotyczy jego długości. Wiem, że gwint ma być 3/4" natomiast spotkałem się w sklepie tylko z długością 40cm i obawiam się, że może być za krótki. Nie wiem szczerze mówiąc czy robią dluższe ale sądzę, że do mojej pierwszej warki (weizen) przydałby się z większą powierzchnią filtracji. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ja używam bardzo krótkiego wężyka, właśnie coś około 40cm. Dotychczas wszystkie piwa na nim przefiltrowałem. Weizen bez najmniejszego problemu. Z witbierem miałem już trochę kłopotów ale jakoś poszło. Jak poczytałem forum to faktycznie z reguły występuje sporo dłuższa długość, ale dopóki tym jakoś daje radę to nie spieszy mi się z wymianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 40-centymetrowy będzie wystarczająco długi. Jak masz ograniczony wybór wężyków 3/4 to możesz kupić 1/2 + mufa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Je Wiem, że gwint ma być 3/4" natomiast spotkałem się w sklepie tylko z długością 40cm i obawiam się, że może być za krótki. Gwint dobierasz do średnicy kranu, co do długości to dobierz do powierzchni dna kadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 W castoramie do 120 cm widziałem. Ja mam 2x 40 połączone taką przejściówką i działa dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi