rysiek103 Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Wiem, że to za późno, ale zamierzam uwarzyć to piwo. Mam pytanie do kolegów którzy robili to piwo. Czy dodawać i ile przypraw, ( określiłbym to jako - przyprawy piernikowe ... gałka, cynamon, imbir i inne) oraz kiedy- w czasie burzliwej czy na cichej. Wiem, że ten brew będzie dobry dopiero na Wielkanoc - ale promocja była i pucha za 5Funt (ale data dobra). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voice_ Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witam, gdzie znalazles te konserwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek103 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Witam nowego kolegę w Edynburgu, otwiera się nowy sklep (właściwie przenosi się) http://www.brewstore.co.uk/ tam dostaniesz wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voice_ Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) I jak świąteczna puszka? Brzmi ciekawie. Ekstrakt dodajesz czy cukier? Co do w/w sklepu właśnie wczoraj rozlałem Ultimate Brewery Classics German Pilsner. Nie wiesz czy ci dwaj starsi kolesie jeszcze prowadza ten sklep? Bo nowy skład jakieś mieszane uczucia we mnie budzi Edytowane 14 Grudnia 2012 przez voice_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek103 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Puszka będzie gotowa na Wielkanoc, za późno kupiłem, oczekiwałem, że ktoś robił to piwo i doradził by mi co dodać, by wzbogacić to piwo. Ale chyba nikt nie warzy tego typu brewkitów. Więc poczekam do kwietnia i wtedy ocenię. Cukru jako takiego nie używam, dawniej dodawałem suchy malt, obecnie stosuję Beer Enhancer. jest to mieszanka maltu i cukru "browarnianego" ( przepraszam za to słowo ale nie znam dokładnego słowa po polsku). Rozlałeś pilsnera - mam pytanie czy to będzie góniak, czy masz warunki by przeprowadzić dolną fermentację?. Mieszkam w bloku i po pierwszej puszce przestałem robić pseudopilsnery. David przekazał sklep swojej córce i obecnie tylko pomaga prowadzić ten sklep. Ale prowadzi bardzo ciekawe comiesięczne spotkania pasjonatów piwa. Więcej informacji na stronie http://scottishcraftbrewers.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się