rysiek103 Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 Wiem, że to za późno, ale zamierzam uwarzyć to piwo. Mam pytanie do kolegów którzy robili to piwo. Czy dodawać i ile przypraw, ( określiłbym to jako - przyprawy piernikowe ... gałka, cynamon, imbir i inne) oraz kiedy- w czasie burzliwej czy na cichej. Wiem, że ten brew będzie dobry dopiero na Wielkanoc - ale promocja była i pucha za 5Funt (ale data dobra). Link to comment Share on other sites More sharing options...
voice_ Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Witam, gdzie znalazles te konserwy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysiek103 Posted December 12, 2012 Author Share Posted December 12, 2012 Witam nowego kolegę w Edynburgu, otwiera się nowy sklep (właściwie przenosi się) http://www.brewstore.co.uk/ tam dostaniesz wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voice_ Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 (edited) I jak świąteczna puszka? Brzmi ciekawie. Ekstrakt dodajesz czy cukier? Co do w/w sklepu właśnie wczoraj rozlałem Ultimate Brewery Classics German Pilsner. Nie wiesz czy ci dwaj starsi kolesie jeszcze prowadza ten sklep? Bo nowy skład jakieś mieszane uczucia we mnie budzi Edited December 14, 2012 by voice_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysiek103 Posted December 14, 2012 Author Share Posted December 14, 2012 Puszka będzie gotowa na Wielkanoc, za późno kupiłem, oczekiwałem, że ktoś robił to piwo i doradził by mi co dodać, by wzbogacić to piwo. Ale chyba nikt nie warzy tego typu brewkitów. Więc poczekam do kwietnia i wtedy ocenię. Cukru jako takiego nie używam, dawniej dodawałem suchy malt, obecnie stosuję Beer Enhancer. jest to mieszanka maltu i cukru "browarnianego" ( przepraszam za to słowo ale nie znam dokładnego słowa po polsku). Rozlałeś pilsnera - mam pytanie czy to będzie góniak, czy masz warunki by przeprowadzić dolną fermentację?. Mieszkam w bloku i po pierwszej puszce przestałem robić pseudopilsnery. David przekazał sklep swojej córce i obecnie tylko pomaga prowadzić ten sklep. Ale prowadzi bardzo ciekawe comiesięczne spotkania pasjonatów piwa. Więcej informacji na stronie http://scottishcraftbrewers.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now