Pieron Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Jak co roku chętnie zapraszam piwowarów domowych do wzięcia udziału w spotkaniu piwowarów domowych z okazji 17 marca czyli Patryka. Tym razem impreza odbędzie się w Chorzowie, tam gdzie Śląskie Spotkania Weny. Jak co roku będzie konkurs piw domowych, które oceniają sami piwowarzy domowi. Tym razem chodzi mi na myśli parę kategorii, w szczególności coś porządnie wędzonego. Jednak po przemyśleniu chcąc NASZYCH zachęcić do warzenia pod konkurs może by jednak uwarzyli coś Zielonego (nie tylko o kolor chodzi ale bardziej o smak - "może czas przenieść smak zielonej pleśni w pianę"). Czekam jednak na Wasze (uczestników) propozycje powiedzmy do 22-go tego miesiąca. Sam myślałem na czymś wędzonym (bo lubię), na schwardzbierze (którego uwielbiam, szczególnie tą porą) oraz Zielonym (dzięki temu uwarzymy coś porządnego i w tym samym czasie mamy konkurs co w Szczecinie) - no myślę że będzie to większą inspiracją dla piwowarów ze południa. Impreza niestety jak poprzednie zamknięta oraz limitowana - kto pierwszy ten lepszy!!!!! (zgłoszenia na PW). marekch2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Już się zgłosiłem. Zielone-miętowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja tez chetny a osoba towazyszaca tez moze ze mna wpasc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja myślę, że PIWO ZIELONE to dobry pomysł, może zdominujemy konkurs Szczeciński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Adam możesz mnie śmiało dopisać do listy z osoba towarzysząca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 franc + 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja już też się wpiszę, bo później może miejsc braknąć . Gabi + 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Cześć. Od dawna się szykuje warzyć zielone. Mi kategoria pasuje. Rezerwuje Szwed +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepinek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Adaś my też się piszemy na spotkanie tj. Ja i Grazia. co do kategorii piw to może kategoria open ? Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 No i dobrze-zaraz wszystkich dopisuję. Niestety, ale jak w tym roku impreza będzie płatna niestety, myślę że cena będzie w okolicach35zł/os. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zielone-miętowe? Tak, ustaliliśmy zatem że będzie ZIELONE a cała reszta będzie Waszą interpretacją. Sami ocenimy, mam nadzieję, że jak będą dobre piwa to ogadamy zasłużone pudła przy piwie. Niestety ze względu na ilość uczestników (sędziów) trzeba będzie oddać dojść wielką ilość do oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ustalamy na kega od pepsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ustalamy na kega od pepsi Może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ludzie, czy Wy oszaleliście? W chwili obecnej brak miejsc. Po dobie pozostaje lista rezerwowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ludzie, czy Wy oszaleliście? W chwili obecnej brak miejsc. Po dobie pozostaje lista rezerwowa. A czego się spodziewałeś Już na piątkowym spotkaniu miałeś przecież tabun chętnych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Jest druga duża sala,dwa razy większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Jest druga duża sala,dwa razy większa. A co będziesz tam siedział? Jak już musimy być razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Czyli już nie ma miejsc? Ło matko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 A jakie to jest piwo zielone ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 coś Zielonego (nie tylko o kolor chodzi ale bardziej o smak - "może czas przenieść smak zielonej pleśni w pianę"). Tak jak Pieron napisał, a to już zależy od Twojej wyobraźni i inwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Tu nie chodzi o jakieś właśnie BJCP tylko o wyobraźnię, dalej kawał fajnej roboty, dalej to już tylko spotkanie, konkurs a w nim o dyskusje na temat właśnie tych piw Trzymak kciuki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Całe szczęście, że od razu się zapisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 No, szczęściarz z Ciebie jak by nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Całe szczęście, że od razu się zapisałem. Szukam listy i nie mogę się doszukać . Czyli mam rozumieć, że jestem na liście rezerwowej :lol: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Całe szczęście, że od razu się zapisałem. Szukam listy i nie mogę się doszukać . Czyli mam rozumieć, że jestem na liście rezerwowej :lol: ? Przecież Cię dopisałem na normalną listę, Ciebie też się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi