skybert Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 W nowej książeczce fermentisa znalazłem info o nowych(?) drożdżach lagerowych S-189. Podobno dobre do Bocków, Dark Munichów i Doppelbocków. Z tabeli wynika że: - pozorne odfermentowanie - wysokie - tolerancja na alkohol - średnia - sedymentacja (osiadanie drożdży) - wysoka - spices (przyprawowość?) - średnia - owocowość - niska http://charlesfaram....is/SFG_S189.pdf Używał już ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Używałam kilka lat temu i jakoś niczym nie nie zaskoczyły, ale chętnie przetestowałabym je jeszcze raz. Szkoda, że występują chyba tylko w paczkach 0,5kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się