Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Wiem, że to rzecz normalna podczas fermentacji lagerów, ale jak zaczyna się wydzielać siarkowodór, dobrze jest podjąć jakieś działania (np. podnieść temperaturę), czy poczekać aż przestanie? Obecnie brzeczka fermentuje szósty dzień w 10C i wczoraj zaczęło śmierdzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Pozostało Ci się delektować zapachem i czekać, czekać.... niecierpliwi pewnie mają jakieś pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Możesz też spróbować wrzucić coś miedzianego do fementatora. Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Dobrze mieć przy sobie miedź, kto nie ma miedzi niech w domu siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Bo w miedzi taka siła siedzi, że siarkowodór znika, jak grzechy na spowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Co Wy jadacie, że tak wierszem gadacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Miedź sobie na razie podaruję, w każdym razie podniosłem temperaturę do 14C, bo fermentacja chyba jest już na półmetku. I jakby mniej śmierdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi