admiro Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Ja mam przeboje aktualnie z Belgian Witbier' date=' nie dość, że przy 23L chcą uciekać z fermentatora to jeszcze fermentuję 3°Blg na tydzień, masakra, a zadałem nich dwie warki brrr[/quote']A mogę spytać jak duży starter zapodałeś. Właśnie dzisiaj pękłem saszetke i w weekend zamierzam uwarzyć witbira. Starter 1L na mieszadle magnetycznym w Blonde i 2L w Tripel'u, zdekantowane jak dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Cześć. Ja dodawałem 250ml gęstwy zebranej z góry warki. Piana z tych drożdży sugeruje że fermentacja przebiega w tempie 6°Blg na 3 dni a spada 3°Blg na 6 dni. Trzeba się z tym pogodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) Oto fotki uciekinierów WLP 550 Edytowane 16 Lutego 2010 przez pako1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się