crosis Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wężyk z pompką też bym sobie podarował... mam taki i jest wyjątkowo nieporęczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jomal Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Termometr przyda sie jak będę sam zacierał, a rurka z pompką nieporęczna hmm, a normalny wężyk żeby łatwo się przelwało jakiej długości powinien być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Term. ciekłokrystaliczny przyda Ci się zarówno jak będziesz zacierał jak i przy brewkicie. Ten co chcesz kupić przyda Ci się dopiero przy zacieraniu, czyli na razie się nie przyda w ogóle. Zdążysz go sobie jeszcze kupić razem ze słodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Do brewkita termometr -20 do +110°C jest Ci zbędny. Zamiast niego weź termometr ciekłokrystaliczny naklejany na fermentor. bardzo szybko przydadzą się oba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Kup 1,5 metra, potem sobie przytniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Do brewkita termometr -20 do +110°C jest Ci zbędny. Zamiast niego weź termometr ciekłokrystaliczny naklejany na fermentor. Zbyteczny Edytowane 6 Stycznia 2013 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Zamiast niego weź termometr ciekłokrystaliczny naklejany na fermentor. Zbyteczny A jak będzie łatwo kontrolował temperaturę fermentacji? Edytowane 6 Stycznia 2013 przez vojtol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zamiast niego weź termometr ciekłokrystaliczny naklejany na fermentor. Zbyteczny A jak będzie łatwo kontrolował temperaturę fermentacji? Będziesz stał przy fermentorze przez 24h i grzał/chłodził? Wstawiasz do pomieszczenia w którym jest temp X i fermentujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jomal Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Podajcie jakieś linki do tych ciekłokrystalicznych na fermentor prosze, które macie i sie sprawdzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Podajcie jakieś linki do tych ciekłokrystalicznych na fermentor prosze, które macie i sie sprawdzają proszę http://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=2315977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wstawiasz do pomieszczenia w którym jest temp X i fermentujesz Chciałbym mieć taki komfort i dysponować pomieszczeniem ze stałą X temperaturą A jak przypadkiem żona zostawi rozszczelnione okno w kuchni (przy -10°C na dworzu) na cały dzień to od razu widzę jak to wpłynęło na fermentujące się piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wstawiasz do pomieszczenia w którym jest temp X i fermentujesz Chciałbym mieć taki komfort i dysponować pomieszczeniem ze stałą X temperaturą A jak przypadkiem żona zostawi rozszczelnione okno w kuchni (przy -10°C na dworzu) na cały dzień to od razu widzę jak to wpłynęło na fermentujące się piwo. Co widzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wstawiasz do pomieszczenia w którym jest temp X i fermentujesz Chciałbym mieć taki komfort i dysponować pomieszczeniem ze stałą X temperaturą A jak przypadkiem żona zostawi rozszczelnione okno w kuchni (przy -10°C na dworzu) na cały dzień to od razu widzę jak to wpłynęło na fermentujące się piwo. Co widzisz? Widzę czy temeratura brzeczki spadła zbyt nisko i mam przenieść fermentor do cieplejszego miejsca, czy nie spadła i nie musze reagować. Gdy chłodzę brzeczkę po chmieleniu w fermentorze, widzę kiedy mogę dodać drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Widzę czy temeratura brzeczki spadła zbyt nisko i mam przenieść fermentor do cieplejszego miejsca, czy nie spadła i nie musze reagować. Gdy chłodzę brzeczkę po chmieleniu w fermentorze, widzę kiedy mogę dodać drożdże. Fakt, bez tego termometra nie da sie żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Fakt, bez tego termometra nie da sie żyć Da się bez niego żyć, ale autorytarne twierdzenie, że jest zbędny jest zbyt... autorytarne Edytowane 6 Stycznia 2013 przez vojtol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Oczywiście, że można bez niego żyć. Tak samo jak można żyć bez fermentora z kranikiem do rozlewu i bez, pewnie, kilku innych rzeczy. vojtol 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Fakt, bez tego termometra nie da sie żyć Da się bez niego żyć, ale autorytarne twierdzenie, że jest zbędny jest zbyt... autorytarne Można traktować na równi z reduktorem osadów czy bulkadełkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Anteks, a masz jakiś wygodny sposób na sprawdzanie odpowiedniej temperatury do zadania drożdży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Można traktować na równi z reduktorem osadów czy bulkadełkiem Pewnie, tylko to są preferencje „osobnicze” , jeden uwielbia i nie może bez szpeja „x” żyć, a inny nienawidzi. Wszystkim nie dogodzisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Anteks, a masz jakiś wygodny sposób na sprawdzanie odpowiedniej temperatury do zadania drożdży? "Macam"fermentor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Anteks, a masz jakiś wygodny sposób na sprawdzanie odpowiedniej temperatury do zadania drożdży? "Macam"fermentor pamiętam jak babcia na wsi stosowała tę (ew. tą) metodę w "kurowniku" dla osobników płci żeńskiej, a jak to się robi z fermentorem?? Może też się przerzucę na "macanie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Anteks, a masz jakiś wygodny sposób na sprawdzanie odpowiedniej temperatury do zadania drożdży? "Macam"fermentor pamiętam jak babcia na wsi stosowała tę (ew. tą) metodę w "kurowniku" dla osobników płci żeńskiej, a jak to się robi z fermentorem?? Może też się przerzucę na "macanie" Jak uwarzysz setna warkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Anteks, a masz jakiś wygodny sposób na sprawdzanie odpowiedniej temperatury do zadania drożdży? Termometr bezdotykowy http://allegro.pl/termometr-microlife-nc100-bezdotykowy-nc-100-tanio-i2906627782.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jomal Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 o właśnie przecież mam taki dla dziecka nada sie do fermentora też ? http://allegro.pl/me...2833180855.html ranae 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się