lewatywa8 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 U mnie po dwóch zaczęły się problemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mi padła po ok 13 warkach.amap więc wszystko przed Tobą... Nie ma rzeczy wiecznie trwałych - moja też w końcu padnie, ale swoje zrobiła, więc ma prawo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie przesadzacie? Ponad 20 warek zakapslowałem gretą Obserwuje dyskusję na temat Grety od dłuższego czasu i mam wrażenie, że tak jak za starych dobrych czasów nie było dwóch takich samych małych fiatów tak teraz jest z GRETĄ. Może po prostu producenci "optymalizują" konstrukcje stosując korzystniejsze ekonomicznie odpowiedniki w konstrukcji. A wnioskuje po tym, że obejrzałem swoją Gretę dokładnie i np. blaszki dociągające szyjkę od spodu to 2mm blacha cięta stemplem. Wystarczy że nie będzie dokładnie ogratowana a stanie się idealnym obcinaczem szyjek - a gratowanie to dodatkowa obróbka więc kosztuje. Jeśli zastosujemy słabszą blachę zyskamy na obróbce - będzie szybciej i mniej zużyjemy narzędzie a blaszki wygną się podczas kapslowania. Do tego całość to odlew z "jakiegoś" plastiku a tu wystarczy dosypać do pojemnika wtryskarki garść tanich granulek z recyklingu i już mamy "plastic fantastic". Dlatego jednym szyjki obcina innym nie, jednym zakapslowała 20 innym mniej warek. Najciekawsze jednak dla mnie jest to, że na rynku w podobnej cenie ( 50- 70 PLN ) można kupić kilka różnych modeli kapslownic dwuramiennych a z ciekawszych pozycji jaką znalazłem to GRETA WYMIENNA, ( taka jak na zdjęciu ) poza tym ETERNA o której już było tu pisane oraz EMILY. Zakup zwykłej GRETY w tym kontekście faktycznie może się okazać mało korzystny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi