Ravnov Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam, mam na imię Rafał i jak w temacie zaznaczyłem, pochodzę ze Szczecina. Zawsze ceniłem miejsca gdzie mogę napić się nietuzinkowego piwa i od dłuższego czasu chodzi mi po głowie kwestia zrobienia piwa. W połowie grudnia podjąłem decyzję aby wdrożyć marzenia w życie - postanowienia noworoczne są przereklamowane, więc czemu nie postanowić czegoś 15 grudnia . Od ponad dwóch tygodni wertuję to forum wzdłuż i w szerz i przyszedł czas na pierwszy post. Więc witam szanowne koleżanki i kolegów, a także z tego miejsca przepraszam za głupie posty i liczę na opiekę przy moich pierwszych warzeniach. Od razu zaznaczę że swoją przygodę rozpocznę na brew kitach ze względu na możliwości lokalowe. Chociaż jak znam siebie, jak złapię bakcyla to kto wie Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Cześć Daj sobie spokój z konserwami. Zacieranie nie jest trudne, a sam proces możesz dokładnie obejrzeć w trakcie naszych kolejnych warsztatów, które odbędą się zapewne pod koniec stycznia. Jeśli miałbyś jakieś pytania wal śmiało, jest nas kilka piwowarów w Szczecinie, na pewno chętnie Ci pomożemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravnov Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jestem otwarty, ale wyznaję zasadę małych kroków. Prawdę mówiąc o warsztatach w Szczecinie już czytałem i nie mogę się doczekać kolejnych, na pewno odwiedzę i będzie okazja porozmawiać przy piwku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ja też zaczynałem od puszek... Nawet do tej pory zostało mi kilka takich piw. Moja żona je uwielbia... kąpie się w nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witaj ! A propo ja też zaczynałem od puszek zrobiłem ich 10 - każde piwo jest przepyszne - potem zacząłem chmielić słód z puszki a teraz nadszedł czas na zacieranie ! Uważam że to dobry sposób na rozpoczęcie przygody z piwowarstwem domowym ! LwG ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravnov Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jak to zwykle bywa, ile osób tyle opinii. Ja studiuję właśnie temat wyboru sprzętu. Na ten moment nie czuję się na siłach aby zacierać. Na pewno wszystko przemyślę - przede wszystkim czy moja kuchnia podoła temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam, Życzę jak najszybszego przerzucenia się na zacieranie, jeśli kuchnia ma choć jeden palnik to dasz radę Na forum znajdziesz wszystkie niezbędne informacje, a jak będzie Ci mało to może na początek- "Domowy wyrób piwa" Dave'a Milera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witaj ! Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się