Zbynek80 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Już się pogubiłem w tym czytaniu więc zadaje pytanie. Czy przy zlewaniu na cichą gdzie piwo ma stać jeszcze z 2 tyg dajecie od razu roztwór cukru/glukozy/ekstraktu czy roztwór dajemy dopiero przed planowanym rozlewem do butelek. Generalnie uważam, że przed bo nie ma sensu wlewać roztworu przed butelkowaniem bo to się łączy z mieszaniem i cały syf, który osiadł wzruszymy. Tylko jak to wpływa na nagazowanie późniejsze piwa stojąc na cichej drożdże i tak przeżrą cukier więc gazu mamy tyle ile powstanie na cichej czy ja coś mylę? Nie wierzę, że to może być prawdziwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu1906 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Do usuniecia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 2 Września 2018 przez Grzechu1906 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się