Malinowy Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Paaanie, do mięsiwa! Podlej sobie takim ulepkiem goloneczkę... sosik pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dzięki za porady! Zmodyfikowałem skład ale nieznacznie, bo wolnego słodu za wiele nie mam. Starter zrobiłem. W momencie zadania będzie miał koło 4 dni. Pale ale 5 kg Pilsner 1 kg Wiedeński 1kg Pszeniczny 1 kg Caramel 30 0,4 kg Caramunich 0,4 kg Caraaroma 0,2 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Chmielenie: 60 minut Aurora 30g Northern Brewer 40g 30 minut Sybilla 10g Aurora 10g Target 35g 10 minut Aurora 10g Target 45g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 W planach na sobotę hoppy tripel, korzystając z okazji co sądzicie o zasypie? pilzeński 4kg pszeniczny 1,5 kg wiedeński 0,3 kg carabelge 0,3 kg carapils 0,3 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Plany na najbliższy weekend to PIPA single hop IUNGA. Zasyp: 6 kg Pilzneński 0,1 kg Carared 0,1 kg Karmelowy 150 0,1 kg Karmelowy 30 0,1 kg Caraaroma 0,1 kg Caramunich III Chmielenie: 20g do zacieru 50g w 30 minucie 40g w 15 minucie 40g dry hop Celuje w około 16 * BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Dwa tygodnie temu powarzył się Dunkel Weizen Strzegom - Wiess 4,500 kg Strzegom - Pilsner 2,200 kg Strzegom - Vienna 700,000 g Weyermann - Caramunich III 600,000 g Weyermann - Caraaroma 400,000 g Ferulikowa ponad 3h połowa pszenicy 10 min Białkowa Odwrotna dekokcja 40 min, po połączeniu dekoktu z zacierem: 40 min Maltozowa 20 min Dekstrynująca 13* BLG odfermentowało do 2,5* BLG Testowo drożdże Gozdawy do weizena całkiem ładny profil wyszedł. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez TeDy_beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Na trzech króli uwarzyłem dubbla, którego wczoraj rozlałem do butelek. Z 170blg odfermentował do 2. Drugie pokolenie drożdży fermentum dość żarłocznym się okazało W planach kolejny (ostatni) dubbel na tych drożdżach. Pilzneński 4kg Pszeniczny 0,5kg Carabelge 0,3kg Karmelowy 150 0,1kg Karmelowy 30 0,1kg Monachijski II 0,1kg Cukier kandyzowany jasny 0,5kg Wczoraj natomiast poważył się blonde na drożdżach fermentisa (abbaye). Chociaż bliżej mu do golden ale z racji ekstraktu 190 blg Pilzneński 5kg Carapils 0,45kg Biscut 0,15kg Cukier biały na 20 min gotowania Perle 60/30/10 minut Zacieranie: 62 40min 72 20min 78 20min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy_beer Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Trochę zaniedbałem temat, także odgrzewam W sobotę popełniłem mojego pierwszego dolniaka. Zakupiłem lodówkę i sterownik, także wreszcie mogę się bawić lagerami. Bohemian pilsener 12,5* BLG Zasyp: 4,5 kg pilzneński bruntal Chmielenie Saaz 60g 60 min Saaz 20g 45 min Saaz 20g 15 min Zacieranie: Odwrotna dekokcja: 20 min 70°C - dekokt 30 min 100°C - dekokt Dolanie do dekoktu reszty rzadkiego zacieru. 30 min 68°C 15 min 78°C Fermentacja: FM30 Bohemska Rapsodia 10-12°C Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez TeDy_beer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się