yemu Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 taka ciekawostka w temacie: w odcinku Brew Strong nt. napowietrzania gorącej brzeczki: http://thebrewingnetwork.com/templates/TBN-DoubleColumn/images/download.png jako główny komponent odpowiedzialny za "kartonowy" zapach starego piwa wskazany jest 2-nonenol. co ciekawe w badaniu z obszaru dermatologii eksperymentalnej wykazano, ze ilość kwasów omega-7 (które są utleniane to 2-nonenolu) na skórze ludzkiej zwiększa się wraz z wiekiem, co prawdopodobnie prowadzi do tego, że starzy ludzie nieprzyjemnie pachną: tutaj abstrakt: http://www.nature.com/jid/journal/v116/n4/abs/5601027a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się