marcin_l85 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Witam serdecznie. Jako, że noszę się ze zbudowaniem ustrojstwa na zasadzie HERMSa zacząłem się rozglądać za kegami. Na serwisach aukcyjnych za kegi np 30l trzeba dać z przesyłką jakieś 150zł. Dostałem namiar na kegi i po kontakcie sprzedawca powiedział, żebym zaproponował cenę. Tak więc na moją propozycję 150zł za keg 50L sprawny Tyskie nie słyszałem jakiejś reakcji na za niską cenę. Oczywiście odbiorę osobiście więc przesyłka odpada. Tutaj moje pytanka: 1. Jaką byście byli skłonni cenę zapłacić za kegi 50L 2. Jakbym brał więcej pewnie cena byłaby atrakcyjniejsza, więc jest ktoś chętny w razie czego z warszawy i okolic. Oczywiście sprawa jest rozwojowa. Do tego teraz siedzę w domu z noga w gipsie i bym poczekał tydzień na chętnych i dopiero bym negocjował cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 60zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Najpierw to bym się zastanowił czy naprawdę opłaca ci się kupic 1 keg 50L zamiast 2-3 kegi po 20L. Czy ten keg 50L to keg Cornelious czy inny? Jeżeli inny, to czy go można łatwo rozłożyć, wyczyścić i zesterylizować? Czy łatwo do niego kupić części zamienne, uszczelki itp, połączenia do butli CO2 i kranu? Czy jesteś w stanie wypić 50 L tego samego piwa (ok 2 miesiące to samo piwo), czy też wolisz np zmieniać piwa, np 20L IPA, potem 20L Stouta, potem 20L Koźlaka itp? Tzn. czy nie lepiej jest mieć np. 2-3 kegi Corneliousy po 20L każdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Scooby chodzi o budowę HERMSa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 @scooby_brew ale ten keg chyba nie do wyszynku kolega marcin_l85 planuje kupić..... 150 zł za 50l to sporo... zbij do 120 i bierz bo 60 zł to raczej nierealna cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 oops. scratch that. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 @scooby_brew ale ten keg chyba nie do wyszynku kolega marcin_l85 planuje kupić..... 150 zł za 50l to sporo... zbij do 120 i bierz bo 60 zł to raczej nierealna cena. Mi jeden z forumowych kolegów wyciągnął ze złomu za 60zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Kupiłeś bo się pojawiła 'perełka'... ale kup coś od przysłowiowej ręki.. nie da się poniżej setki kega upolować. Nawet zastaw w hurtowni z alkoholami więcej kosztuje a setka była kiedyś normą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Co do 60zł to oczywiście mówmy o realnej cenie a nie o okazji raz na milion. Co do kegów do HERMSa to masz scooby_brew racje. Chociaż z drugiej strony w kegu 50 tez można zrobić warkę 20L . chyba ze 50 wezmę tylko na ciepłą wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Na złomowiskach można wyciągnąć tanio uszkodzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Mało który złom bierze teraz kegi, mało kto je oddaje i ogólnie kegi ze złomu to rzadkość. 120-150zł to normalna cena za 50tkę, allegrowe 200 to przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Jaką byście byli skłonni cenę zapłacić za kegi 50L skontaktuj się z kolegą Jerzy Ponimirski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinimod Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Jeżeli udało by się załatwić po 100 lub 120 to jestem chętny na dwa takie kegi 50l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) Lukać po złomowiskach 6 dych jak najbardziej realna cena już 4 takie wytargałem Edytowane 4 Marca 2013 przez danol148 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi