decu Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 (edited) Witam wszystkich Piwowarów Jestem po uwarzeniu dwóch warek. Pierwszą warzyłem z moim guru Mietkiem, drugą w ostatnim tygodniu sam. (American Pale Ale). Planuję obecnie (w trakcie zakupu surowców): http://www.piwo.org/topic/2232-irish-red-ale/ (według przepisu scoobiego). Zastanawiam się nad drożdżami do Irisha. Nie wiem czy to już czas aby kombinować z płynnymi. Rady? http://www.wiki.piwo...(Hops_Hops_Hops),_Krzysztof_Kula_(kuli) Edited February 23, 2013 by decu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ray Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Nie wiem czy to już czas aby kombinować z płynnymi. Ja bym płynne zostawił na później jak już zaczniesz warzyć regularnie bo szkoda wydawać prawie 5 dych na jednorazowe zrobienie piwa (tzn. bez ponownego wykorzystania gęstwy). Ewentualnie ktoś z forum może Ci odstąpić trochę gęstwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qxa Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Wal na suchych. Wcale nie są złe. Wiele wygrywających piw, robione jest włąsnie na sucharach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Tu możesz spróbować załatwić sobie gęstwę: http://www.piwo.org/topic/4027-oddam-poszukuje-gestwe/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario63 Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Witaj ! Samych udanych warek życzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now