decu Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Witam wszystkich Piwowarów Jestem po uwarzeniu dwóch warek. Pierwszą warzyłem z moim guru Mietkiem, drugą w ostatnim tygodniu sam. (American Pale Ale). Planuję obecnie (w trakcie zakupu surowców): http://www.piwo.org/topic/2232-irish-red-ale/ (według przepisu scoobiego). Zastanawiam się nad drożdżami do Irisha. Nie wiem czy to już czas aby kombinować z płynnymi. Rady? http://www.wiki.piwo...(Hops_Hops_Hops),_Krzysztof_Kula_(kuli) Edytowane 23 Lutego 2013 przez decu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Nie wiem czy to już czas aby kombinować z płynnymi. Ja bym płynne zostawił na później jak już zaczniesz warzyć regularnie bo szkoda wydawać prawie 5 dych na jednorazowe zrobienie piwa (tzn. bez ponownego wykorzystania gęstwy). Ewentualnie ktoś z forum może Ci odstąpić trochę gęstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Wal na suchych. Wcale nie są złe. Wiele wygrywających piw, robione jest włąsnie na sucharach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Tu możesz spróbować załatwić sobie gęstwę: http://www.piwo.org/topic/4027-oddam-poszukuje-gestwe/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witaj ! Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się