anteks Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ile do silniczka wychodzi kabli? Być może jest kilka obwodów, wolniejsze i szybsze obroty. Wychodzą 4 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Wychodzą 4 szt Jak na moje to podłączyłeś pod szybsze obroty. anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Jak na moje to podłączyłeś pod szybsze obroty. Jutro sie pobawię. Jeśli mnie wieczorem nie będzie na forum to oznacza że szwagier mnie zabił za spalenie prostownika Edytowane 29 Grudnia 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Kabelki wyglądaja tak Podłączyłem te w paski , na dole Edytowane 30 Grudnia 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Lewy dolny i prawy górny, chyba wolniej (1/sek) zobaczę w praktyce Lewu dolny , cieńszy na górze - obroty impulsowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Warka 215 Grodzisz Pierwsza warka w 2012 Skład - Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g - Marynka 15g -Lubelski 20g Zacieranie - słody wsypane do wody temp 38°C 15min - wlana gorąca woda 52°C 60min - dolana gorąca woda 70°C 60min Gotowanie 70min - 10' Marynka - 40min Lubelski Wyszło 24l ? blg ( studzi sie ) Edytowane 5 Stycznia 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Próbka na balkonie pokazuje około 9-10 blg, trzeba będzie dolać wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 (edytowane) A co, warka 216 Stout Skład - Pilzneński 4000g - Monachijski 400g - Wędzony 200g - Pszeniczny 200g -Cararoma 200g - Pszenica palona 200g -Czekoladowy 200g - Marynka gran 25g - Lubelski gran 40g Słody moczą się w lodówce turystycznej w temp 70°C Edytowane 7 Stycznia 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jak to dobrze mieć luzik w ciągu dnia i coś uwarzyć Ja będę się dzisiaj wcześniej ewakuował z roboty, co by o rozsądnej godzinie zacząć grzać wodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jak to dobrze mieć luzik w ciągu dnia i coś uwarzyć Ja będę się dzisiaj wcześniej ewakuował z roboty, co by o rozsądnej godzinie zacząć grzać wodę Dla odmiany ja jutro w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jak tam mieszadło, działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jak tam mieszadło, działa ? Wczoraj i dzisiaj zacieranie w lodówce turystycznej bez mieszadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Warka 216 Stout Wyszło około 24l 15blg zadane safale 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Warka 216 stout zacieranie - 70-65°C 60min - musiałem wyskoczyć na chwilkę więc kilka litrów przelałem do garnka i zagotowałem, wlane do zacieru głównego temp podniosła się do około 70°C i - 60 min gotowanie 60 min - 0' 25g Marynki -50' 40g Lubelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Warka 216 Stout Wyszło około 24l 15blg zadane safale 04 Obawiałem sie trochę o start drożdży, gdyż niepełna saszetka z datą 2008, rozsypana na powierzchni . Ruszyły po 36godz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Przy takiej gestości drożdże chyba mają utrudniony start. Ważne, że teraz można spać spokojnie Pytanie czy saszedka z 2008 roku wpłynęła na opóźniony start brzeczki, czy prawidłowo przechowywana zachowuje swoje właściwości i nawet po pewnym czasie działa prawie jak nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jak na moje to podłączyłeś pod szybsze obroty. Tsunami opanowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Warka 217 birimbirimbir Skład - Pilzneński 5000g - Marynka 20g - Lubelski 30g - Birimbirim 170g Zacieranie - 62°C 30 min - 72°C 30 min Edytowane 13 Stycznia 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 - Birimbirim 170g - a coż to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 - Birimbirim 170g - a coż to jest? Tajemniczy składnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Birimbirim korzeniowy Jak tam śmigło, śmiga? Edytowane 13 Stycznia 2012 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Birimbirim korzeniowy Jak tam śmigło, śmiga? Masz piwo Mieszadełko się kręci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerdzio Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Andrzeju ! nie mogę się do Ciebie dodzwonić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Andrzeju ! nie mogę się do Ciebie dodzwonić Za chwilę zadzwonię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Podczas rozmowy z Gerdziem zauważyłem że obok garnka leży filtrator z rurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się