poiuyt6 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam wszystkich forumowiczów Mam na imię Maciek i jestem z Mławy. Z warzeniem piwa nie mam dużo wspólnego, ale myślę, że nie długo się to zmieni. Moja, a można powiedzieć, że nasza przygoda z warzeniem piwa, bo będę próbował swoich sił w warzeniu domowego piwka razem z przyjacielem zaczęła się w miniony weekend, gdy przyjaciel pokazał mi artykuł w serwisie joemonster.org, który opisywał jak zrobić piwo w domu. Strasznie się napaliliśmy na to żeby poznać smak domowego piwa, a forum Piwo.org znaleźliśmy w komentarzach do ww. artykułu. Pierwsze kroki poczynione - zakupione rzeczy takie jak fermentator 30l z kranikiem, areometr, pirosiarczyn sodu itd... Pozdrawiam Maciek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapak Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Ja także dopiero zaczynam. Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBLS Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Nareszcie, po długim czasie oczekiwania na forum zagościł ktoś jeszcze z Mławy Witam kolegę Edytowane 14 Marca 2013 przez GBLS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poiuyt6 Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Dziekuje, mam nadzieje, ze wszystko bedzie szlo po naszej mysli, ale jak cos na poczatku nie wyjdzie to chyba sie nie zrazimy i dalej bedziemy kontynuowac nasze hobhy Przepraszam za brak polskich liter Ps: wlasnie przyszla paczuszka z fermentatorem i areometrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 witam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarok3 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Witaj i bądź wytrwały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi