Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Miło zawitać na forum :-) Czytałem wiele na temat domowego piwa i postanowiłem w końcu spróbować. Nie ukrywam, że głównym źródłem wiedzy dla mnie było i jest forum piwo.org i to dzięki Wam w drugim pokoju spokojnie fermentuje Belgijskie Pale Ale, pachnie przy tym wybornie i kusi przepotwornie, ale twardym trzeba być, żeby zostało coś, co można zabutelkować :-). W niedługim czasie wrzucę może kilka fotek z mojego dziewiczego warzenia a póki co pozdrawiam i czytam dalej, bo jak wiadomo: Piwo jest dobre Piwo pić trzeba Kto pije piwo Ten pójdzie do nieba :-) Jakiś kawałek polskiego bluesa na tę okoliczność mi się przypomniał :-) Miłego! S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Witaj na forum i powodzenia w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Witam serdecznie kolegę z Wybrzeża. Masz rację - trza twardym być... Na początku wydawało mi się to niemożliwe, ale przyjąłem zasadę, że pierwsza degustacja warki nie wcześniej niż w miesiąc po zabutelkowaniu. Po pierwsze trening silnej woli, a poza tym jaka potem przyjeeemność Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gąsior Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Masz rację - trza twardym być... Na początku wydawało mi się to niemożliwe, ale przyjąłem zasadę, że pierwsza degustacja warki nie wcześniej niż w miesiąc po zabutelkowaniu. Po pierwsze trening silnej woli, a poza tym jaka potem przyjeeemność Powodzenia! Po co aż taki rygor ? Niektóre piwa są dobre nawet tydzień-dwa po zabutelkowaniu. Oczywiście cierpliwość najczęściej popłaca, ale zasada "buteleczka co tydzień przez pierwszy miesiąc" też jest dobra Fajnie widać jak się zmienia smak, a i cierpliwości nie trzeba wystawiać na próbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarok3 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Witaj ! Ja zaczynam testować smaki po tygodniu od rozlewu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Witam kolegę z miasta! Powodzenia w warzeniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Witam piwowara z tego samego miasta . Edytowane 20 Marca 2013 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ahoj! Wpadnij do Degustatorni na kolejne spotkanie piwowarów domowych (4 kwiecień) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Będę obowiązkowo - zapisane przypomnienie, zresztą do Deustatorni mam parę kroków, może więcej trochę :-). A piwko dojrzewa sobie na cichej i smakuje świetnie, nawet mojej kobiecie zasmakowała próbka, że o psie nie wspomnę, który rzecz jasna musiał swój wielki język do szklanki włożyć. W każdym razie radość jest i o to chyba chodzi :-). Dziękuje za miłe przyjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się