strzelczyk76 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Otrzymane od prężnie rozwijającego się browaru zza miedzy - dzięki Jejski. Piwo koloru jasnozłotego, po mocnym schłodzeniu mętne, klaruje się wraz z ogrzaniem w kuflu. Po nalaniu bardzo ładna drobna piana na 3-4 cm, po jakiejś minucie opada do 0,5 cm warstwy i taka już pozostaje do końca (pewnie z czasem będzie jeszcze lepsza). Dobre nasycenie, bardzo drodne opęcherzyki gazu leniwie odrywają się od dna. W zapachu dominują wyraźnie słodowe aromaty, wręcz jakby miodowe, w tle bardzo lekkie chmielowe nuty. Smak - piwo bardzo treściwe, pełne, mocno słodowe, widać płytko odfermentowane, na granicy słodkości, bardzo lekko chmielone, ale po przełknięciu zostawia wyraźną goryczkę w tle, gdzieś na końcu podniebienia. Dobre, solidne i obiecujące piwo - pewnie ciekawie będzie się zmieniać w miarę dojrzewania. Jak na mój gust - dawałbym mniej surowców niesłodowych - z mojego doświadczenia, najlepsze pilsy mają prostszy zasyp. Edytowane 4 Marca 2009 przez strzelczyk76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się