Skocz do zawartości

Pomysł na Piwo


Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem początkującym browarnikiem i nie do końca wiem jeszcze jak samemu dobierać chmiel, słody i drożdże. Mam trochę surowców, które chciałbym dobrze wykorzystać:

1. Drożdże Safbrew S-33

3. Chmiel Marynka i Lubelski po 50g

4. Słód Monachijski typ II 16-24EBC - 2kg

5. Słód Pilzneński 2,5-5 EBC - 2kg

6. Słód Caramunich ® typ III 140-160 EBC - 0,4kg

 

Macie jakieś pomysły, na wykorzystanie powyższych składników?

 

Pozdrawiam,

Kacper

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.