karczmarz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Znalazłem info jedynie o jęczmieniu 1m3 waży około 700kg. Ma ktoś info jak ma się do tego słód Pilzneński lub inny podstawowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Zważ 1 litr słodu i "dodaj" trzy zera. Słód z pewnością masz, wagę pewnie też. Do dzieła. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez zbynekkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) przy projektowaniu stosuję takie wartości: Waga 1 metra3 zbóża : Pszenica 0,85 t Żyto 0,80 t Jęczmień 0,75 t Owies 0,55 t oczywiście przyjmuję zawsze wartości mniej korzystne dla moich potrzeb (dobieram większe wartości obciążenia), więc myślę że będzie to trochę mniej tak z 10% mniej - słód o mniejszej wilgotności Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zważ 1 litr słodu i "dodaj" trzy zera. Słód z pewnością masz, wagę pewnie też. Do dzieła. bezpieczniej byłoby wziąć pełen fermentor słodu - popełnimy mniejszy błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Metr sześcienny słodu pilzneńskiego waży od 595 do 615 kg. Niektórzy podają szersze widełki tzn. od 590 do 620 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Upychałem 3 kg pilzneńskiego do pięciolitrowej butli po wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 przy projektowaniu stosuję takie wartości:Waga 1 metra3 zbóża : Pszenica 0,85 t Żyto 0,80 t Jęczmień 0,75 t Owies 0,55 t oczywiście przyjmuję zawsze wartości mniej korzystne dla moich potrzeb (dobieram większe wartości obciążenia), więc myślę że będzie to trochę mniej tak z 10% mniej - słód o mniejszej wilgotności Projektujesz silosy? :-) Wysłane z mojego ST21i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Projektujesz silosy? wszystko co ma kontakt z gruntem:), no może oprócz mostów - nie moja działka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi