tomala80 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Sterownik RT-2 włącza urządzenie gdy temperatura spadnie poniżej zadanej a RT-2 "O" włącza urządzenie gdy temperatura wzrośnie powyżej zadanej. Działa po prostu odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Podziękował pięknie - teraz już wszystko jasne. Chciałem zastosować mały myk, ale widzę, że ten sterownik nie jest aż tak "mądry" jak myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszka Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 A w jaki sposób wprowadzacie sonde do pomiaru temperatury do lodówki/zamrazarki. Widziałem dziś takie urządzenie i przewód z sondą był grubości koncentryka antenowego. Wiercicie dziure w lodówce czy może poprostu przez drzwiczki w lodówce i dociskacie uszczelką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Przez drzwiczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) ES-10 Ten sam sprzedawca ma w ofercie brata bliźniaka tegoż sterownika. Nazywa się DC-20 i jest dwukanałowy. Gdy ma się na przykład dwie lodówki w jednej można fermentować lagera a w drugiej innego lagerować całkiem niezależnie. Na jednym kanale może pracować ogrzewanie, na drugim chłodzenie.Tyle tylko że jeden kanał ma słabszą obciążalność ale powinna wystarczyć dla zwykłej lodówki. Koszt jest trochę niższy niż zakup dwóch ES-10. Edytowane 18 Listopada 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi