Skocz do zawartości

Początki - Pierwsze piwo


Scoff

Rekomendowane odpowiedzi

Cukry z zasady są cięższe od wody i lubią opadać ku złości drożdżom. Na szczęście drożdże potrafią sobie radzić z takimi drobiazgami.

BLG to inaczej 1% cukru w wodzie. Zależy co chcesz obliczyć. W większości działanie na procentach i liczysz wszystko.

Jeżeli masz 10 BLG i wyparowało z 23 litrów 3, wychodzi Ci 11,5 BLG licząc że cukier nie paruje. ;)

Edytowane przez plx
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.