Dr2 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Czujnik to pewnie standardowo DS18b20 raczej nie. Zdecydowanie częściej to są czujniki NTC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) pytanie dot. kociołka. tam z tego co widzę jest plastikowy kranik. lepiej go wymienić jakoś na inny i filtrować bezpośrednio z kociołka czy przelać wszystko do fermentora z kranikiem i filtrem (planuję oplot) i dopiero tam filtrować? Ja zaślepiłem otwór w kociołku redukcją 1/2-3/8 i zaślepką 3/8 od wewnątrz. Do filtracji polecam fermentor z kranikiem + oplot a kociołek będzie w tym czasie już podgrzewał brzeczkę skracając czas warzenia. Jednotemperaturowo lub dekokcyjnie możesz zacierać od razu w kadzi filtracyjnej po zaizolowaniu karimatą lub kocem. Jeszcze grzałka zanurzeniowa- przydaje się do skrócenia wielu etapów podgrzewania płynów w browarze. Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez yapko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się