Makaron Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 W tym wątku prosiłbym wpisywać, bądź wykreślać z poniżej listy co zostało przetłumaczone. WYEAST Źródło: http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain.cfm ALES LAGERS BELGIAN ALES LAMBICS FERMENTIS Źródło: http://www.fermentis.com/FO/60-Beer/60-11_product_rangeHB.asp WHITE LABS Źródło: http://www.whitelabs.com/beer/homebrew_strains.html ALE YEAST SPECIALTY/BELGIAN YEAST LAGER YEAST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takijiro Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) Makaron, sorry że dopiero teraz dodaje tłumaczenia ale tak mi się jakoś codzienność ułożyła . Dalsza część dziś wieczorem (czyli jutro w nocy [w dzień zabawa w hipopotama {moczenie tyłka na basenie z narzeczoną i jej siostrzenicą }]) EDIT. Można powiedzieć, że zdominowałem forum. :) . "Aktywne i popularne" na stronie głównej. ;P Poszło Wyeast wszystkie ale i lagery i jeden lambik czyli: 1056 - American Ale? 1099 - Whitbread Ale? 1187 - Ringwood Ale? 1272 - American Ale II? 1318 - London Ale III? 1332 - Northwest Ale? 1335 - British Ale II? 1728 - Scottish Ale? 1968 - London ESB Ale? 2565 - Kölsch? 2001 - Urquell Lager? 2007 - Pilsen Lager? 2035 - American Lager? 2042 - Danish Lager? 2112 - California Lager? 2124 - Bohemian Lager? 2633 - Octoberfest Lager Blend? 5112 - Brettanomyces bruxellensis? Edytowane 15 Lipca 2009 przez takijiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 W tym wątku prosiłbym wpisywać, bądź wykreślać z poniżej listy co zostało przetłumaczone. 3638 - Bavarian Wheat? Możesz je wykreślić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) Przetłumaczone: 3463 - Forbidden Fruit? 3942 - Belgian Wheat? 5733 - Pediococcus? 5335? - Lactobacillus I to też: 3056 - Bavarian Wheat Blend? 3787 - Trappist High Gravity? 3522 - Belgian Ardennes? już przetłumaczone. Kolejne tłumaczenia: 1388 - Belgian Strong Ale? 3333 - German Wheat? 3724 - Belgian Saison? 5526 - Brettanomyces lambicus? Czyli, podsumowując, wszystkie opisy drożdży piwnych Wyeast zostały przetłumaczone! W najbliższym czasie wezmę się za tłumaczenia produktów Brewfermu. Edytowane 12 Września 2010 przez TomX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi