GaGacek Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Wiem, że może to forum nie na ten temat ale każdy z nas może w jakiś sposób wspomóc ludzi potrzebujących. Każdy z nas może odliczyć 1% od podatku i przekazać go fundacji ? nie koniecznej tej, która ja podaje. Nie ukrywam, cieszył bym się niezmiernie jak byście wparli fundację, która w przyszłości pomoże mojej siostrzenicy. Łukasz Prośba o pomoc Chcielibyśmy zwrócić się do Was z prośbą o pomoc dla naszej córki Marty. Martuśka przyszła na świat z zespołem wad lewej rączki, która przez to obecnie jest całkowicie dysfunkcjonalna. Mała ma znacznie skrócone kości długie ramienia i przedramienia, brak jej kości łokciowej, części kości śródręcza oraz V paliczka. Zniekształcone są również kości obojczyka i łopatki. Staw barkowy i nadgarstek funkcjonują w ograniczonym zakresie, natomiast największym problemem jest brak stawu łokciowego. Dotychczasowe konsultacje ortopedyczno-chirurgiczne wskazują na konieczność przeprowadzenia wielu zabiegów operacyjnych, których liczbę trudno jest oszacować. O ile z kosztami rehabilitacji Marty mamy nadzieję sobie poradzić, to koszty zabiegów chirurgicznych rodzą spory problem finansowy, gdyż wymagają zgromadzenia znacznych środków w krótkim czasie. Z oczywistych względów operacje te muszą być wykonane jak najszybciej. Tymczasem zdecydowana większość z nich albo nie jest finansowana przez NFZ albo okres oczekiwania na realizację w naszym kraju przekracza kilka lat albo też w ogóle nie są możliwe do wykonania w Polsce. Dzięki uprzejmości Fundacji Dzieciom ?Zdążyć z Pomocą?, która otworzyła dla Marty subkonto (http://www.dzieciom.pl/7229), zbieramy środki na leczenie Martusi od wszystkich, którzy zechcieliby nas wesprzeć. Można nam pomóc wpłacając tam 1% swojego podatku za pośrednictwem Urzędu Skarbowego. By to zrobić, w zeznaniu podatkowym trzeba wpisać: - w rubryce ?Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz Organizacji Pożytku Publicznego (OPP)? w pozycjach: ?Nazwa OPP?: Fundacja Dzieciom ?Zdążyć z Pomocą? ?Numer KRS?: 0000037904 - natomiast w rubryce ?Informacje uzupełniające, cel szczegółowy 1%? (PIT-28: poz. 133, PIT-36: poz. 309, PIT-36L: poz. 109, PIT-37: poz. 128, PIT-38: poz. 62): Marta Weronika MARCZAK Wypełnienie rubryki przewidzianej na podanie celu szczegółowego 1% jest niezwykle istotne, gdyż tylko w ten sposób Wasze pieniądze trafią na subkonto Martuśki. Wszystkim z Was, którzy zechcieliby i mogliby przyjść nam z pomocą, z góry gorąco dziękujemy. http://www.galeria.michala.ozz.pl/ Agnieszka i Marek oraz dzieciaki - Michał i Marta Marczak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts