piwosz Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Moje s-33 z 11Blg odfermentowały do 2Blg, temp. fermentacji ok 21-22°C więc nie podzielam uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Czy Irish Red Ale 12 i Witbier 11,5 to dobry temat do ogarnięcia przez początkujacego i czy macie jakies doswiadczenia pozytywne lub negatywne z tymi warkami? IRA nie ma w sobie nic zachęcającego. Jeśli uda Ci się uzyskać ładną czerwień(co nie jest łatwe) to możesz być zadowolony. Witbier jest super piwkiem, zwłaszcza o tej porze roku warzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekWG Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 IRA nie ma w sobie nic zachęcającego. to chyba sobie zostawie ją na pozniej, a na razie spróbuje uderzyć w temat piw pszenicznych lub ewentualnie Stouta lub Bittera. Bo z dolną fermentacja poczekam na chłodniejszy czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek80 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Z tymi pszenicznymi to też uważaj jak i z Witbier, pszeniczne nie jest łatwe do wysłodzenia a Witbier do zatarcia było o tym na dniach. Na pewno łatwiej zrobić IRA , ja wczoraj robiłem walnąłem małą gafę ale piwko wydaje się być w przyszłości smacznym. Edytowane 6 Maja 2013 przez Zbynek80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekWG Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 a ten Brown który masz w podpisie? To chyba takie lekkie piwo górnej fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek80 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak, coś takiego http://www.homebrewing.pl/brown-ale-11stblg-zestaw-surowcow-p-227.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się