piwosz Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Moje s-33 z 11Blg odfermentowały do 2Blg, temp. fermentacji ok 21-22°C więc nie podzielam uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Czy Irish Red Ale 12 i Witbier 11,5 to dobry temat do ogarnięcia przez początkujacego i czy macie jakies doswiadczenia pozytywne lub negatywne z tymi warkami? IRA nie ma w sobie nic zachęcającego. Jeśli uda Ci się uzyskać ładną czerwień(co nie jest łatwe) to możesz być zadowolony. Witbier jest super piwkiem, zwłaszcza o tej porze roku warzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekWG Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 IRA nie ma w sobie nic zachęcającego. to chyba sobie zostawie ją na pozniej, a na razie spróbuje uderzyć w temat piw pszenicznych lub ewentualnie Stouta lub Bittera. Bo z dolną fermentacja poczekam na chłodniejszy czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek80 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Z tymi pszenicznymi to też uważaj jak i z Witbier, pszeniczne nie jest łatwe do wysłodzenia a Witbier do zatarcia było o tym na dniach. Na pewno łatwiej zrobić IRA , ja wczoraj robiłem walnąłem małą gafę ale piwko wydaje się być w przyszłości smacznym. Edytowane 6 Maja 2013 przez Zbynek80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekWG Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 a ten Brown który masz w podpisie? To chyba takie lekkie piwo górnej fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek80 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Tak, coś takiego http://www.homebrewing.pl/brown-ale-11stblg-zestaw-surowcow-p-227.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi