Góralczyk Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Witam. Jak każdy początkujący piwowar z niecierpliwością czekam na pierwszy łyk własnego piwka. Ponieważ w buteleczkach leżakują już sobie grzecznie piwerka, a w fermentorach dochodzą jeszcze dwa rodzaje czuję się w pełni zabezpieczony w piwko Nie ma to jak komfort psychiczny he he. Moje pierwsze piwka jak zapewnie wielu z nas powstały z Brewkitów. Nie zamykam definitywnie rozdziału Pt „Brewkit”, jednakże następne piwka zdecydowanie zrobię metoda zacierania. Sprzęt już jest, surowiec zamówiony pozostaje, więc poczekać i…do roboty. No, ale… Przyszła mi do głowy pewna myśl dotycząca Brewkitów. Na rynku jest sporo rodzajów Brewkitów przeróżnych firm.Różnią się one cenowo, różnią zawartością, wagą itp. Wertując oferty sklepów internetowych natrafiłem na kity kilku firm. I tak znalazłem Coopers, Better Brew. Hambleton Bard, Georgie, Brewmaker, Muntons, Woodfordes (zestawy), Brewferm, ST. Peters Brewery (zestawy),i nasz WES. I oto moje pytanie. Brewkity, których firm cenicie najbardziej i za co ?? Czy pokusicie się o zrobienie waszego rankingu firm produkujących Brewkity?? Które najlepiej kupować?? Czy wreszcie, która z tych firm robi najlepsze Brewkity ?? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Chodzi ci o coś takiego jak w tym temacie: http://www.piwo.org/topic/4632-brew-kit-nachmielony-ekstrakt-gatunki-i-smak-porownanie/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góralczyk Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 No właśnie nie. Tutaj są opisane rodzaje piwa. Bardziej mnie interesuje porównanie marek produkujących Brewkity. Np Coopers vs Muntons . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Za bardzo nie wiem co innego można porównywać niż efekt, czyli piwa jakie powstaną po zastosowaniu danego brewkita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_P Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Myślę, że będzie ciężko zrobić taki ranking bo chyba nikt nie robi aż takiej ilośći kitów żeby móc to obiektywnie porównać Ja zrobiłem póki co 5 ale wszystkie Coopers więc porównanie żadne - chociaż każde (prawie) piwo inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi