adamsky Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 No i gdyby ktoś takie cos wypuścił -świetny pomysł dla mas. Kupujesz np Lecha- z możliwością zwiekszenia goryczki do extremów -80IBU - i masz to co chciałeś. Oczywiście nie zmienii to samego piwa w cudo-ale pozwoli każdemu dopasować smak gorzki do wasnych potrzeb. Akurat "masy" to się boją goryczki jak ognia. Przynajmniej tak im się wydaje, bo większość jak spróbuje dobrego piwa to nagle odkrywa, że ta goryczka w sumie im nie przeszkadza. Svijany Rytir-takiego nawet nie widziałem. W Krakowie nie ma większego problemu z dostępnością tego piwa. Nie wiem gdzie konkretnie się zaopatrujesz, ale chyba w każdym sensowym sklepie z piwem to znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ACz Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Na goryczkę do koncerniaków to tylko Bitrex się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
javiki Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Jakbym nie kombinował-to bym nie był sobą A tak zawsze kilka informacji mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Noo ale tak sobie mysle - piszesz ze nie bardzo mozesz przyniesc swoje piwko zaproszonym bedac na grila. Tak sobie mysle ze jak bedziesz doprawial przyniesionym specyfikiem to tez mozesz zostac zle odebrany W ostatecznosci mozna euro-piwo (jak nazywa koncerniaki czeski kolega) mocno schlodzic, dodac soku (to co ze glupio? a taki szuwaks pic to nie glupio?). Albo.... pic szybko po 3-cim wchodzi lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Ekstrakt chmielowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
javiki Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Widać że nie tylko ja czasami mam takie pomysły. Poniewaz we Wrocławiu mnie nie było -znalazłem tylko takie zdjęcie http://polskieminibr...p-carousel-2764 Może któś wie coś więcej o tym urzadzeniu-służy do dodtakowego nadania aromatu do piwa do kufla. I skoro już coś takiego powstaje to i moze się doczekamy sensownego aromatu APA do piwa-goryczka z aromatem amerykańskiego chmielu -wlana do koncerniaka-i mamy genialne piwko:) http://browamator.pl/szczegoly.php?HopRocket_TM_Blichmann_USA_-_HOPBACK_-_dochmielanie_w_przeplywie_brzeczki_lub_gotowego_piwa&przedm=19426231&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395&sortuj=kod no i takie coś-teraz tylko znależć cos do piwa butelkowego i działamy:) Edytowane 14 Maja 2013 przez javiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Nie przemienisz badziewia w genialne piwo. Nie tędy droga. Chcesz mieć tanie i dobre piwo to sobie uwarz, jak trochę nad tym wszystkim popracujesz to może i będzie genialne. A jak chcesz dobre piwo z goryczką w przyzwoitej cenie to zaopatrz się w to co Adamsky polecił: http://pivnikos.cz/i...ijany-rytir.jpg u mnie w osiedlowym sklepiku kosztuje 3 zł. Kiedyś była promocja po 2,20 Edytowane 14 Maja 2013 przez Biniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
javiki Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ależ ja nie poszukuję "graala" piwoszy. Ot temat mi się podsunął i poszukiwałem rozwiążania:) Na goryczkę już kombinuję z chmielem -kolega ma mi podrzucić trochę swojego wywaru -on robi wywary na coś tam (nie jest piwoszem)-jako extrakt. To co podałem to ciekawostką-czyli że nie tylko ja tak kombinuję. Warzenia nie będzie -nawet z extraktu-przez jeszcze jakiś czas. Takie życie. Svijany -u mnie nie ma i tyle. Ale nie ma tez Polskich piw rzemieślniczych Jeśliby dało się stworzyć taki super aromat- to byłoby coś jak z aromatem do ciast. Dajesz migdałowy-i mimo że migdałów tam nie ma -ciasto podobnie pachnie. Zamiast lać syrop malinowy-piwosz idący do piwiarni gdzie jest Warka (a takie coś jest u mnie + Okocim) biorę syrop Cintra i ... mamy piwo goryczkowe i z aromatem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Z matiasa w oleju i rozgotowanego ryżu z woreczka nie zrobisz pysznego sushi, obojętnie jakiej przyprawy byś nie dodał. Z koncernowym, kiepskim, tanim piwem podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ja tam czekam na wyniki eksperymentu kolegi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Widać że nie tylko ja czasami mam takie pomysły. Poniewaz we Wrocławiu mnie nie było -znalazłem tylko takie zdjęcie http://polskieminibr...p-carousel-2764 Może któś wie coś więcej o tym urzadzeniu-służy do dodtakowego nadania aromatu do piwa do kufla. I skoro już coś takiego powstaje to i moze się doczekamy sensownego aromatu APA do piwa-goryczka z aromatem amerykańskiego chmielu -wlana do koncerniaka-i mamy genialne piwko:) http://browamator.pl...1&grupa_p=6[6]=%2F163929%2F164395&sortuj=kod no i takie coś-teraz tylko znależć cos do piwa butelkowego i działamy:) Tak w skrócie to do chmielenia w przepływie na aromat, smak nie na goryczkę. Edytowane 14 Maja 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się