Skocz do zawartości

Browar rzemieślniczy na Warmii


Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

 

Od pewnego czasu zacząłem robić piwo na własny użytek. Z biegiem czasu wgłębiając się w "anatomie" runku piwnego i piwowarstwa ogólnie pomyślałem sobie, że mogłbym stworzyć swój własny browar rzemieślniczy. Czyli legalna sprzedaż piwa. Moja decyzja jest też podejmowana w atmosferze możliwości.

Za kilka lat ojciec przepisuje na mnie spory kawał ziemi. Na tej ziemi mam kilka fundamentów na których mogę postawić budynek w którym mógłby się znajdować browar. Obszar całego pola (około 60 ha) mógłym przeznaczyć na zasiew różnego rodzaju jęczmieni, pszenic, chmielu etc. Podkreślam, że przejmując ziemie jako młody rolnik mogę się ubiegać o spore dotacje na taki cel (tak mi sie wydaje). Oczywiście nie chodzi mi o to żeby robić to wszystko teraz na hura, tylko skrupulatnie to przemyśleć, nabrać odpowiedniego doświadczenia.

 

Od czego powienienem zacząć?

Jakie podejmować kroki?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

takiego co robi od zasiewu do piwa to chyba nie ma

ale jak to mawiają musi być ten pierwszy raz ;)

ale na to to ze 4-5 milionów byś pewnie musiał mięć ,jeszcze więcej zdrowia i czarną dziurę że by w czasie się wyrobić

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.