Maciucha67 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Czy jest jakaś metoda czyszczenia przewodów piwnych i kranu bez podłączania pustego kega i butli? Mam 2 kegi, które napełniam w innym miejscu niż opróżniam. Po napełnieniu obu nie będę miał do czego podłączyć linii wyszynkowej aby ją przepłukać/zdezynfekować, a nie chciałbym specjalnie kupować dodatkowego kega. Ma ktoś podobny problem bądź pomysł na jego rozwiązanie? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Pompka przystosowana do kwasów i zasad i w drogę 3-5% ciepły roztwór NaoH, potem neutralizacja środkiem kwaśnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciucha67 Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 No tak, z tym że pompka musiałaby mieć końcówkę do podłączenia szybkozłączki pepsi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Koniecznie chcesz dezynfekować kegator ? Jeśli mam być szczery to jeśli nie planujesz długich postojów samo rozkręcenie kranika i przepłukanie kranu i węża raz za czas wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciucha67 Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Myślałem bardziej o pierwszym użyciu, ale jeśli to wystarczy to problem z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi