Wania Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) #16 Smoked Brown Ale Zasyp: Weyermann Pale Ale - 3,5kg Weyermann Wędzony - 1kg Weyermann Carared - 0,5kg Weyermann Carafa I - 0,2kg Zacieranie: 15L wody 67C - 60' 78C - wygrzew Chmielenie: Challanger 40g - 60 minut Styrian Goldings 30g - 20 minut Fermentacja: BLG Pocz - 13,1 Objętość - 26L Temp - 18C Drożdże - S04 Ogólnie trochę zawiedziony jestem dymionym z Weyermanna. Na razie ferementuje, ale pobrałem dziś próbkę i strasznie słaby ten aromat wędzony. Trzeba się go bardzo mocno doszukiwać. Edytowane 27 Lutego 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Smoked Brown Ale zabutelkowany. Okazało się, że wędzonka jednak wyszła. Nie jest bardzo intensywna, ale zdecydowanie wyczuwalna #17 Grodziskie Kolejny powrót do Grodziskiego. Tym razem dodatkowo chmielenie na smak/aromat. Zasyp: Weyermann Grodziski - 3kg Zacieranie: 10L wody 63C - 35 minut 73C - 35 minut Chmielenie: Lomik 40g - 60 minut Willamette 20g - 20 minut Fermentacja: BLG pocz - 7,69 Drożdże - S33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Kolejna warka nastawiona. Tym razem American Stout na podstawie receptury scoobyego -> http://www.piwo.org/topic/12542-zombie-juice-american-stout/ #18 American Stout Single Hop Mosaic Zasyp Strzegom Pale Ale - 5,5kg Strzegom Jęczmień Palony - 330g Strzegom Karmelowy - 220g Strzegom Czekoladowy Ciemny - 100g Weyermann Pszeniczny Czekoladowy - 50g (w sumie nie miało go być, ale wpadła mi w rękę końcówka to wrzuciłem do gara ) Zacieranie 66C - 60 minut Chmielenie Mosaic 35g - 60 minut Mosaic 35g - 10 minut Fermentacja Trochę ponad 25 litrów. BLG Pocz: 13,85 US05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 #19 Ryżowe Pale Ale Zasyp: Strzegom Pale Ale 4kg Płatki Ryżowe 1,5kg Strzegom Pszeniczny 0,3kg Zacieranie: 67 stopni - 60' Chmielenie: Sorachi Ace 12,4% 25g - 60 minut Sorachi Ace 12,4% 20g - 20 minut Sorachi Ace 12,4% 15g - 0 minut Fermentacja 25 litrów BLG Pocz: 13,46 Drożdże S05 W sumie miało być około 12-12,5BLG, ale przy wysładzaniu skończył się garnek Chyba będzie trzeba powiększyć kadź warzelną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) Trochę ponad rok warzenia i udało się uwarzyć dwudziestą warkę. #20 Russian Imperial Stout Zasyp Strzegom Pilzneński - 3,5kg Strzegom Monachijski - 1,3kg Strzegom Pszeniczny - 1kg Strzegom Karmelowy 600 - 400g Weyermann Wędzony - 400g Strzegom Jęczmień Prażony - 200g Weyermann Carafa II - 200g Zacieranie 67C - 40' 72C - 20' wygrzew Gotowanie 90 minut 100g Challanger 6,5% - 70 minut 10g Challanger 7,1% - 70 minut 50g EKG 4,5% - 30 minut 17g Styrian Goldings 4,8% - 30 minut 20g Willamette 4,5% - 15minut (chmielenie takie trochę dziwne, ale postanowiłem pozbyć się różnych resztek i wrzuciłem to co względnie do siebie pasowało) WES Bursztynowy 2,2kg - 15 minut BLG Pocz: 21,6brx Drozdze: 2xS04 Niestety trochę słabszy niż miał być, ale myślę, że nie będzie źle. Edytowane 18 Maja 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Czas na kolejną aktualizację wątku #21 Grodziskie #5 Zasyp: Weyermann Grodziski 3kg Zacieranie: 66C - 60' 71C - 15' Chmielenie: 50g Willamette 4,7% - 60minut 20g Willamette 4,7% - 20 minut Drożdże: US05 Do fermentacji: 20L - 7,69Blg #22 American Wheat #2 Zasyp: Strzegom Pszeniczny - 3kg Strzegom Pilzneński - 2kg Zacieranie: 64C - 40' 73C - 20' 78C - 1' Chmielenie: 15g Simcoe 12,2% - 60' 20g Citra 13,4% - 10' 10g Citra 13,4% - 0' Drożdże: Danstar Nottingham Łącznie do fermentacji 26L o ekstrakcie 11,35blg Edytowane 30 Czerwca 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 (edytowane) #23 Polska Pszenica "Południca" Zasyp: Strzegom Pszeniczny - 3kg Strzegom Pilzneński - 2kg Zacieranie: 64C - 40' 73C - 20' 78C - 1' Chmielenie: 15g Iunga 11% - 60' 20g Iunga 11% - 20' 15g Iunga 11% - 0' Drożdże: S33 Do fermetnacji: 25l 12,1blg Na cichą: 2x15g Iunga Początkowo miało to być Polskie Ale, ale że bardzo mi odpowiada amerykańska pszenica to stwierdziłem, że spróbuję zrobić polską wersję Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) #24 Belgian Pale Ale (zestaw z HB) Posiałem gdzieś kartkę z notatkami więc szczegółowego opisu brak, ale z kronikarskiego obowiązku dodaje Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 #25 Resztkowe "Fristajla" Wczoraj rano stwierdziłem, że w sumie bym coś uwarzył. Okazało się, że trochę resztek słodów i chmieli mam, ale nie mam żadnych drożdży. Całe szczęście udało się w Poznaniu nabyć Biowin BrewGo02 i tak sobie popełniłem takie dziwadło. Brzeczka smakuje nawet nieźle. Zasyp: Strzegom Pilzneński - 3kg Strzegom Pszeniczny - 1kg Weyermann Wędzony - 630g Strzegom Monachijski - 500g Strzegom Karmelowy 300 - 250g Zacieranie: 63C - 35' 73C - 35' mash out Chmielenie: Simcoe 12,2% 30g - 60' Citra 13,4% 10g - 30' Willamette 4,7% 10g - 10' Willamette 4,7% 10g - 0' Drożdże: Biowin BreGo02 BLG Pocz: 13,27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Kolejne dwie warki w tym tygodniu popełnione #26 American IPA Zasyp: Strzegom Pale Ale - 6,150kg Carapils - 350g Strzegom Karmelowy - 350g Strzegom Pszeniczny - 140g Zacieranie: 67C - 70' 78C - 1' Chmielenie: Chinook 11,6% - 35g - 60' Chinook 11,6% - 35g - 30' Citr 13,4% - 30g - 15' Cascade 7,1% - 30g - 5' Simcoe - 12,2% - 30g - 0' Do fermentacji: 25L - 16Blg US05 #27 Grodziskie Imperialne Zasyp: Grodziski Dymiony - 5kg Carapils - 150g Zacieranie: 66C - 60' 73C - 15 78C - 1' Chmielenie: Simcoe 12,2% - 15g - 60' Simcoe 12,2% - 15g - 20' Simcoe 12,2% - 10g - 0' Fermentacja: 25L - 10,5Blg US05 Edytowane 7 Września 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 #28 Coffee Stout Zasyp: Strzegom Pilzneński - 4kg Strzegom Pszeniczny - 0,5kg Strzegom Karmelowy 150 - 400g Strzegom Czekoladowy 1200 - 300g Strzegom Jęczmień Prażony - 150g Zacieranie: 67C - 60' 78C - 1' Warzenie: Northern Brewer 10,2% - 30g - 60' Willamette 4,4% - 20g - 10' Kawa Jacobs Kronung - 130g - 1' Fermentacja: 25L - 12,6BLG US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 #29 Altbier Zasyp: Strzegom Monachijski I - 3kg Strzegom Pilzneński - 2,3kg Strzegom Karmelowy 300 - 150g Zacieranie: 64C - 45' 74C - 15' 78C - 1' Chmielenie: Taurus 12% - 50g - 60' Fermentacja: 25L - 12.3BLG Mangrove M10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 #30 Grodziskie Zasyp: Wędzony Grodziski - 3,8kg Zacieranie: 66C - 60' 71C - 15' 78C - 1' Chmielenie: Iunga 11% - 25g - 60' Iunga 11% - 15g - 20' Fermentacja: 26L - 7,69BLG Grodziskie FM51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) I druga warka Grodziskiego na gęstwie z poprzedniego. Jeśli chodzi o parametry wyszło praktycznie dokładnie tak samo jak pierwsze. Zmieniłem tylko chmielenie. #31 Grodziskie Zasyp: Wędzony Grodziski - 3,8kg Zacieranie: 66C - 60' 71C - 15' 78C - 1' Chmielenie: Sybilla 5,5% - 40g - 60' Sybilla 5,5% - 20g - 30' Sybilla 5,5% - 20g - 15' Fermentacja: 26L - 7,69BLG Grodziskie FM51 - Gęstwa (I zbiór) Edytowane 14 Listopada 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) I kolejna warka dziś nastawiona. Tym razem Polskie Ale na Oktawii #32 Polskie Ale SH Oktawia Zasyp: Optima Pilzneński - 4,3kg Optima Pszeniczny Jasny - 400g Optima Pszeniczny Karmelowy - 300g Zacieranie: 63C - 40' 73C - 20' 78C - 1' Chmielenie: Oktawia 7,1% - 30g - 60' Oktawia 7,1% - 25g - 40' Oktawia 7,1% - 15g - 20' Oktawia 7,1% - 10g - 0' Fermentacja: 25L - 12Brx - 11,5BLG US05 Na cichą wrzucę jeszcze 20g Oktawii. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) #33 Robust Smoked Plummy Porter Zasyp: Strzegom Pale Ale - 2,5kg Wayermann Wędzony - 2,2kg Strzegom Monachijski II - 1,2kg Strzegom Karmelowy 300 - 235g Strzegom Karmelowy 600 - 235g Strzegom Czekoladowy 1200 - 120g (dodany na mashout) Zacieranie: 66,5C - 90' 76C - 1' Gotowanie: Challenger 8,2% - 50g - 60' Iunga 11% - 10g - 60' Fuggles 5% - 30g - 5' Śliwki Wędzone - 300g - 15' IBU: 43 Fermentacja: 25L - 14,6Brx - 14Blg Mangrove M07 Iunga trafiła do kotła trochę przypadkiem, bo w ostatniej chwili stwierdziłem, że jednak trochę za mało chmielu i trzeba czegoś dorzucić na 60 minut. Iunga była najlepsza z tego co miałem w lodówce. Efekt śliwki jest bardzo dobrze wyczuwalny w brzeczce. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Miało być zwykłe ryżowe, ale Docent wytargał ostatnio na swoim profilu piwo z dodatkiem wodorostów od Kentakiego i to mnie zainspirowało. Kentaki podpowiedział co nie co i powstał Sushi Pale Ale #34 Sushi Pale Ale Zasyp: Strzegom Pale Ale - 3,7kg Płatki ryżowe - 1,2kg Strzegom Pszeniczny - 300g Nori - 18g Willamete 4,7% - 30g Zacieranie: 67C - 60' 78C - mash out Gotowanie: Sorachi Ace 12,4% - 15g - 60' Sorachi Ace 12,4% - 15g - 40' Sorachi Ace 12,4% - 15g - 20' Nori - 18g - 15' Sorachi Ace 12,4% - 15g - 0' IBU: 39,5 Fermentacja: Mangrove M44 - 12,7Brx - 12,2Blg Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Uzbierało się znowu trochę resztek to poskładałem jasną lekką wędzonkę: #35 Jasne Wędzone Zasyp: Strzegom Pilzneński - 1,3kg Optima Pilzneński - 0,7kg Strzegom Pale Ale - 0,7kg Optima Pszeniczny Jasny - 0,5kg Wędzony Grodziski - 0,5kg Wędzony - 0,5kg Optima Pszenica Karmelowa - 0,25kg Optima Karmelowy 50-60 - 0,2kg Zacieranie: 67C - 60' 78C - 1' Chmielenie: Citra 13,4% - 10g - 60' Northern Brewer 10,2% - 10g - 60' Fuggles 5% - 20g - 30' Sybilla 5,5% - 20g - 15' IBU: 34,1 Fermentacja: 26L 11Brx - 10,58BLG Biowin Go2 Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) #36 Australian Pale Ale SH Topaz Zasyp: Strzegom Pale Ale - 4,5kg Strzegom Pszeniczny - 0,5kg Strzegom Karmelowy 30 - 0,3kg Zacieranie: 67C - 60' 77C - 1' Chmielenie: Topaz 16% - 15g - 60' Topaz 16% - 10g - 30' Topaz 16% - 10g - 15' Topaz 16% - 10g - 10' Topaz 16% - 10g - 5' Topaz 16% - 10g - 0' IBU: 41,9 Fermentacja: 29l - 13,2Brx - 12,7BLG US 05 Edytowane 2 Lutego 2015 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Dość długa przerwa w warzeniu, ale wczoraj w końcu się zebrałem i uwarzyłem Milda. Pierwszy raz zrobiłem podwójną warkę, obyło się bez większych problemów. #37 Mild Zasyp: Strzegom Pale Ale - 5,5kgStrzegom Karmelowy Czerwony - 365gStrzegom Jęczmień Prażony - 150g (na mashout) Zacieranie:65C - 40'72C - 20'78C - 1' Chmielenie: EKG 4,5% - 70g - 60' Fermentacja: 2x20L 10Brx - 9,6Blg 20L - Safale S0420L - Danstar Windsor Edytowane 23 Marca 2015 przez Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 #38 Polskie Czarne Ale Zasyp: Strzegom Pilzneński - 6kgStrzegom Pszeniczny - 1kgStrzegom Bursztynowy - 500gStrzegom Czekoladowy 1200 - 500g (na mashout) Zacieranie:63C - 40'72C - 20'78C - 1' Chmielenie: Iunga 11% - 35g - 60' Iunga 11% - 15g - 45'Oktawia 7,1% - 15g - 45' Iunga 11% - 10g - 30'Oktawia 7,1% - 15g - 30' Iunga 11% - 10g - 15'Oktawia 7,1% - 15g - 15' Iunga 11% - 10g - 5'Oktawia 7,1% - 15g - 5' Oktawia 7,1% - 40g - 0' Fermentacja: 2x20L 13,8Brx - 13,3Blg 20L - Mangrove M4420L - Mangrove M10 No zobaczymy, jaki potencjał mają polskie chmiele. Nachmielone jest z wyliczeń na około 50IBU. Brzeczka smakuje i pachnie świetnie, a jeszcze pójdzie Oktawia na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Kiepski rok w browarze. Od poprzedniego wpisu powstało #39 Grodziskie i #40 APA SH Simcoe, oba niespecjalnie udane, a notatek brak. W ostatni weekend znowu odpaliłem browar i powstało #41 Black American Wheat Zasyp: Strzegom Pilzneński - 2,5kg Strzegom Pszeniczny - 2,5kg Strzegom Jęczmien Prażony - 0,3kg (dodane w trakcie podgrzewania do wygrzewu w 74C i trzymane do 78C) Zacieranie: 66,5C - 60' Gotowanie: 60' Chmielenie: Mosaic 12% - 20g - 30' Mosaic 12% - 15g - 20' Mosaic 12% - 15g - 10' Mosaic 12% - 15g - 0' IBU: ok 29 Fermentacja: 27L - 12,5Blg US05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Powoli browar zaczyna chyba wracać na właściwe tory. W 2016 roku już trzy warki powstały #42 Robust Peated Porter Zasyp: Brewferm Whiskey - 3kg Strzegom Pale Ale - 2,5kg Strzegom Monachijski II - 1kg Strzegom Karmelowy 300 - 250g Strzegom Karmelowy 600 - 250g Optima Pszenica Karmelowa - 200g Strzegom Czekoladowy 1200 - 200g Zacieranie: 67C - 90' Chmielenie: Iunga 11% - 50g - 60' Iunga 11% - 15g - 5' Fermentacja: 16,92BLG Mangrove Jack's M03 Dark Ale #43 American Wheat SH Equinox Zasyp: Strzegom Pszeniczny - 2,5kg Strzegom Pilzneński - 1,5kg Zacieranie: 67C - 70' Gotowanie: 60' Chmielenie: Equinox - 5g - 30' Equinox - 10g - 20' Equinox - 10g - 10' Equinox - 10g - 5' Equinox - 20g - 0' +40g Equinox na zimno Fermentacja 12,5BLG US05 #44 American Robust Wheat Porter To miało być w sumie zupełnie inna warka, ale popatrzyłem na resztki słodów i stwierdziłem, że wyczyszczę magazyn do końca. Swoją drogą to już chyba czwarty albo piąty Robust Porter, którego robię. A bazuje na pierwszej warce, którą robiłem z zestawu Homebrewing. Świetna receptura, która doskonale poddaje się modyfikacjom Zasyp: Strzegom Pilzneński - 2,5kg Strzegom Pszeniczny - 2,5kg Strzegom Monachijski II - 1,2kg Strzegom Karmel 300 - 250g Strzegom Karmel 600 - 250g Strzegom Czekoladowy 1200 - 200g Zacieranie: 67C - 60' Chmielenie: Iunga - 20g - 60' Chinook - 20g - 30' Chinook - 20g - 15' Chinook - 20g - 0' +40g Chinook na zimno Fermentacja: 29L - 14,5BLG - US05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 #45 Polskie Ale SH Oktawia / SH Puławski Podwójna warka, połowa chmielona Oktawią, a połowa Puławskim. Zasyp: Strzegom Pilzneński - 6kg Strzegom Pszeniczny - 1kg Strzegom Karmelowy 30 - 0,5kg Zacieranie: 62C - 40' 72C - 30' 78C - 1' Gotowanie: 60' Chmielenie: #1 Oktawia 22 litry Oktawia - 30g - 30' Oktawia - 20g - 20' Oktawia - 15g - 10' Oktawia - 15g - 5' Oktawia - 10g - 0' #2 Puławski 22 litry Puławski - 30g - 30' Puławski - 20g - 20' Puławski - 15g - 10' Puławski - 15g - 5' Puławski - 10g - 0' Fermentacja: 2x19l - 12,5Blg - US05 Do każdego wiadra na cichą pójdzie odpowiednio 30g Oktawii i Puławskiego. Ruch w browarze trochę przyśpieszył, trzeba powoli myśleć o 50 warce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 #46 Mild Zasyp: Strzegom Pale Ale - 5,5kg Strzegom Bursztynowy - 500gStrzegom Karmelowy Czerwony - 350gStrzegom Jęczmień Prażony - 150g (na mashout) Zacieranie:67C - 70' Chmielenie: Chinook 12,8% - 30g - 60' Fermentacja: 2x20L 10.8Brx - 10,38Blg 20L - MJ M03 - 6,3Brx - 3,47Blg20L - Danstar Windsor - 6,5Brx - 3,63Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się