Tomasz B Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witam panowie zaczynam z wami warzenie mam juz kilka warek na koncie ale nie o tym .Mam prosbe czy nie pomożecie mi przy nazwie mojego browaru który bedę dopiero urządzał. A zatem sugerujcie sie słowami ,, Tomasz Biskup, miejscowosc Maków Pdhalański , beskid . A z reszta wymyslcie co chcecie najlepsza nazwe chetnie wybiore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 to proste jak drut Browar Biskupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 to proste jak drut Browar Biskupa Beskidzki Biskup, albo Beskidzki Browar Biskupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) "Wielebny Browar" "Browar Eminencja" "Browar Episcopo" (Episcopo po łacinie Biskup) Edytowane 16 Maja 2013 przez Kamilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Lub też: Bishop Brewery josefik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Beskidzka Grupa Biskupa Ekscelencja Spiritus Sanctus Borys Polewoj Sancti Episcopi Thomasi Beckett - ora pro nobis. Albo najlepiej : Fajne Cycki, maciek1221 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Fajne Cycki, ta nazwa jest niesamowita, szkoda że mam już nazwę browaru ale jeżeli kolega pozwoli to tak nazwę planowanego już od dłuższego czasu Imperialnego witbiera 25 blg Edytowane 16 Maja 2013 przez bnp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Myślę, że Fajne Cycki jest dobre, polecam na nazwę browaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Cycki zawsze działaja na wyobraźnię, szczególnie jeśli są fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Browar Makówka albo Browar Kicek (To od tego smoka, dzięki któremu powstała nazwa Sucha "Bezkicka" Edytowane 16 Maja 2013 przez pershi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonx Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Makówka Biskupia Bez Kitu Cervisiam Concordia Ale tak generalnie, skoro Podhale, to pasowałaby gwara podhalańska, a tutaj jest pole do popisu: Jarcany Dobrodziej (Jarcany to jęczmienny, jeżeli dobrze pamiętam, dobrodziej, jeżeli dobrze pamiętam, to ksiądz - pasuje jako zamiennik biskupa, no i oczywiście gra słów, no bo to też osoba czyniąca dobro, a czymże innym jest piwo, jak nie dobrem?) Biskupi przysiółek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 To trochę jakby pytać obcych ludzi jakie imię wybrać dla pierworodnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Ale tak generalnie, skoro Podhale, to pasowałaby gwara podhalańska, a tutaj jest pole do popisu: Maków Podhalański, jest podhalański tylko z nazwy. To rejon Beskidu Makowskiego. Browar u Natanka, Browar Natanek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Chcesz koniecznie po polsku? Bo mi strasznie pasuje tutaj nazwa: The Bishop's Arms Poza tym "Pastorałski browar", albo "Browar pod kurwaturą" (to ostatnie to nie wulgaryzm - kurwatura to pochodząca z łaciny nazwa pastorału ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) "ArcyBrowar" "ArchiBrowar" Edytowane 17 Maja 2013 przez Kamilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Browar Makówka albo Browar Kicek (To od tego smoka, dzięki któremu powstała nazwa Sucha "Bezkicka" Widze ze kolega zna teren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Pozdrowienia z Rokicin Podhalańskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 dużo fajnych mysle ze cos wybiore dzieki ze odpisaliscie nawet sie nie spodziewałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Pozdrowienia z Rokicin Podhalańskich. no wlasnie patrze ze to niedalekosiostra mieszka w rabie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Pozdrowienia z Rokicin Podhalańskich. no wlasnie patrze ze to niedalekosiostra mieszka w rabie sory w skawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonx Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) Ale tak generalnie, skoro Podhale, to pasowałaby gwara podhalańska, a tutaj jest pole do popisu: Maków Podhalański, jest podhalański tylko z nazwy. To rejon Beskidu Makowskiego. Faktycznie, moje niedopatrzenie, późna pora czasem wyłącza myślenie. Edytowane 17 Maja 2013 przez Slonx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Temat zmkniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi