emcede Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Witajcie ! Wpadłem na pewien pomysł i jestem ciekaw waszych opinii. Otóż mam taki problem z moja kochaną mamusią, że nie pozwala mi posiadać kegeratora w pokoju. Mam takowy w piwnicy ale to żadna frajda biegać ze szklanką z piwnicy na dziewiąte piętro. Pomyślałem sobie że mógłbym ominąć jej zakaz wstawiając sobie schładzarkę do pokoju. Ceny schładzarek nawet tych używanych wiadomo jakie są Wymyśliłem sobie że może by tak... Przerobić lodówkę turystyczną (elektryczną) na schładzarkę. Producenci tych lodówek zapewniają o chłodzeniu min. 15C poniżej temp. otoczenia. Do środka takowej lodówki wrzuciłbym wężownicę z nierdzewki (lub miedzi, ale nie wiem jak to się ma do zdrowia) w obudowie zamontował kran, nalał wody do środka i jazda. Jak się zapatrujecie na mój pomysł ? Wypali to to czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Jak rozumiem, uzywasz ~19 l kegow ? Po inspiracje odsylam tutaj: http://www.homebrewtalk.com/f51/show-us-your-portable-travel-kegerator-cooler-338722/ emcede 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Co prawda nie mam zamiaru pakować całego kega do lodówki tylko chłodzić w przepływie ale + dla kolegi mirogster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Zainteresuj się Jokey Box Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Może ciut mniejszy kegerator? ;-) Ostatnio miałem pomysł zrobienia takowego z podblatowej (wąskiej 40cm - na 1 keg) lodówki na wino z kranem w drzwiach... Ew. zainteresuj się schładzarkami (suchymi) w Czechach. Dość duży rynek, ceny niższe niż w Polsce. Na aukro.cz pojawiają się używane. Szukaj po hasłach: "lindr" "pygmy". Z tego co kojarzę są jeszcze ze 2 firmy w Czechach (ale ciut droższe były). EDIT: najwłaściwsze hasło na czeskich aukcjach to "výčepní zařízení" - aktualnie pojawia się dość dużo wężownic za grosze, jedyny problem to namówienie sprzedawcy na wysyłkę do Polski i przelew, ale jeśli ktoś miałby blisko... ;-) Edytowane 19 Maja 2013 przez sugarsweet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi